Πολιτική

20/06/2024 - 16:36

Φωτιά στη Μοριά - Τι αναφέρουν Δήμος και Περιφέρεια

Ανακοίνωση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου:

Μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς το μεσημέρι της 19ης Ιουνίου 2024, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη, η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συνέδραμε στην κατάσβεση, διαθέτοντας τόσο ανθρώπινο δυναμικό, όσο και τα απαιτούμενα μέσα. Πιο αναλυτικά, στο σημείο από την πρώτη στιγμή παραβρέθηκε  ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου και υπεύθυνος πολιτικής Προστασίας κος Αρώνης Κωνσταντίνος καθώς και το σύνολο των στελεχών της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας.

Προς ενίσχυση του πυροσβεστικού έργο διατέθηκαν μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  καθώς και υδροφόρες για την άμεση μεταφορά νερού. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συνεχείς πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών  στο σημείο της πυρκαγιάς, ενισχύοντας σημαντικά το πυροσβεστικό έργο.

Τονίζεται ότι  η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης και του Δήμου Μυτιλήνης ήταν εξαιρετική. 

 

Τι αναφέρει ο Δήμος Μυτιλήνης:

 

 

Άμεσα στα μέτωπα της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στον ελαιώνα της περιοχής της Μόριας αργά το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουνίου, έσπευσε ο μηχανισμός του Δήμου Μυτιλήνης κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατά την οποία ζητήθηκε η συνδρομή του στις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Νίκου Καρασάββα, και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» στα μέτωπα της πυρκαγιάς έσπευσαν υδροφόρες, μηχανήματα και οχήματα τόσο του Δήμου όσο και της ΔΕΥΑΛ τα οποία συνέβαλαν μεταξύ άλλων στην πλήρωση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συνέδραμαν στο έργο των πεζοπόρων τμημάτων της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με το προσωπικό Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Στρατού, εθελοντών πυροσβεστών και κατοίκων. 

ψ

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο χωρικός Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Μυτιλήνης Σωτήρης Μαρινάτος και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Κατζανός, Χρήστος Τσιβγούλης, Νίκος Γιαννάκας και Παναγιώτης Σεκερτζής και ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Παναγιώτης Τακτικός.

Μοιράσου το άρθρο!