Πολιτική

26/07/2011 - 15:17

Φοβήθηκαν τις αντιδράσεις και... δεν θα συζητήσουν το ξεπούλημα της καθαριότητας στους ιδιώτες!!!!

Λίγο μετά την δημοσίευση στο Lesvosnews ότι το ΠΑΜΕ θα κάνει ¨ντου" στο Δημοτικό Συμβούλιο ... το θέμα της παραχώρησης της καθαριότητας στους ιδιώτες αποσύρεται από την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!!!!
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Λέσβου ενημερώνει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ότι, μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λέσβου, τελικά δεν θα συζητηθεί το θέμα της ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμάτων σε ιδιώτες στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Να θυμίσουμε ότι αμέσως μόλις είχαμε πληροφορηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ότι αιφνιδιαστικά η δημοτική αρχή προωθούσε την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Βουνάτσο, όπου εκφράσαμε την πλήρη αντίθεση μας στην προοπτική της ιδιωτικοποίησης, ενώ παραβρεθήκαμε και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου όμως το θέμα και τότε είχε αποσυρθεί. Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο αναφέραμε ότι η απόφαση αυτή θα σημάνει την ιδιωτικοποίηση ενός από τα σημαντικότερα κομμάτια της δράσης της Τ.Α, της καθαριότητας, κατεύθυνση που οδηγεί σε συρρίκνωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχομένων σήμερα υπηρεσιών από τους ΟΤΑ. Επίσης τονίσαμε ότι εκτός όλων των άλλων, η ανάθεση σε μεγάλη εταιρεία του συνόλου της αποκομιδής στην Λέσβο θα αποβεί σε βάρος του Δήμου και θα οδηγήσει στον οικονομικό μαρασμό του, θα πλήξει τους εργαζόμενους, αλλά και τους δημότες  με αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Λέσβου σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, μια και η αναβολή της συζήτησης του θέματος δεν σημαίνει και την οριστική ματαίωση των σχεδίων της Δημοτικής Αρχής για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και , ίσως,  άλλων τομέων του Δήμου.

Μοιράσου το άρθρο!