Πολιτική

25/09/2015 - 20:04

Γ. Μουζάλας: Οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί, οφείλεις να τους υποδέχεσαι και όχι να τους απωθείς

&l

aquo;Οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλας προσερχόμενος στο προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του.

Στην Ελλάδα το 80% είναι πρόσφυγες και με βάση τη συνθήκη της Γενεύης, το ευρωπαϊκό δίκαιο και το εθνικό δίκαιο οφείλεις να τους υποδέχεσαι και όχι να τους απωθείς.

Μικρή μειονότητα οι απόψεις περί «απώθησης» όπως της Ουγγαρίας τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός προσθέτοντας ότι βρίσκει χλεύη στην Ευρώπη αυτή η στάση και εκτίμησε ότι θα υποχωρήσουν αυτές οι απόψεις, όπως άλλωστε σημεία υποχώρησης φάνηκαν και στη Σύνοδο Κορυφής.

Η μεγάλη επιτυχία της Συνόδου Κορυφής είναι η επίσημη αναγνώριση του προσφυγικού προβλήματος στην Ελλάδα και του μεταναστευτικού στην Ιταλία, ως προβλήματα ευρωπαϊκά που επιζητούν ευρωπαϊκή λύση. Αναφορικά με τα προβλήματα στις πύλες εισόδου εξήγησε ότι το θέμα είναι να περιοριστεί το πρόβλημα, να μην είναι μόνιμο, στις πύλες εισόδου όπως π.χ. στη Μυτιλήνη και να επιλύετε γρήγορα.

Σημείωσε ωστόσο ότι "δεν είναι κάτι δεδομένο", αλλά, εξαρτάται από την ένταση των προσφυγικών ροών. Τέλος εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, καθώς όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός προσβλέπει σε μια καλή συνεργασία, καθώς ο πρωθυπουργός έχει το προσφυγικό ζήτημα πολύ ψηλά στην ατζέντα αμέσως μετά το οικονομικό.

πηγη: εφημερίδα ΑΥΓΗ

Μοιράσου το άρθρο!