Πολιτική

28/07/2021 - 12:57

Γ. Μπουρνούς: η Λέσβος υποδέχτηκε τον Τσίπρα ως αυριανό Πρωθυπουργό

Δήλωση του Βουλευτή Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Προέδρου του Κόμματος και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στη Λέσβο:

 

 

"Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο χαρακτηρίστηκε από τη θερμότατη, συγκινητική υποδοχή του από τον δημοκρατικό κόσμο του νησιού μας στο αεροδρόμιο, τη Σκάλα Καλλονής, τη Στύψη και τον Μανταμάδο.

Η επίσκεψη ήταν αφιερωμένη στην αναπτυξιακή προοπτική της Λέσβου.

Τόσο οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα (αλιείς, ελαιοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και τυροκόμους), όσο και η ευρύτατη συμμετοχή φορέων στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, φανέρωσαν τη δίψα του παραγωγικού και επαγγελματικού κόσμου του νησιού για ένα συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου, κόντρα στη σημερινή εικόνα υπανάπτυξης και απαξίωσης. 

 

Αυτά έμαθαν προφανώς ο κυβερνητικός Βουλευτής και η άφαντη ΝΟΔΕ της ΝΔ και έσπευσαν να εκδώσουν ανακοινώσεις γεμάτες ψέματα, σαν αυτά που έλεγαν προεκλογικά. 

Έχουν πολύ θράσος, να μιλάνε αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα. Αυτοί που άφησαν άδεια τα δημόσια ταμεία και όταν κλήθηκαν να ξανακυβερνήσουν, βρήκαν 37 δις αποθεματικά από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Αυτοί που λεηλάτησαν και ξαναλεηλατούν σήμερα το δημόσιο χρήμα, αυτοί των οποίων ο αρχηγός κρύβεται σήμερα και αρνείται να δώσει εξηγήσεις για το ψευδές Πόθεν Έσχες του.

Αυτοί που εκπροσωπούν την κυβέρνηση-εχθρό του Βορείου Αιγαίου, που μείωσε κατά 50% τους προβλεπόμενους αναπτυξιακούς πόρους για την επόμενη προγραμματική περίοδο και καταδίκασε τα νησιά μας στο ρόλο του μόνιμου δεσμοφύλακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Έχουν πολύ θράσος να μιλάνε αυτοί που υπέθαλψαν τα ορφανά της Χρυσής Αυγής στο νησί για ψηφοθηρικούς λόγους. Αυτοί που βρήκαν 5678 αιτούντες άσυλο στο ΚΥΤ Μόριας και "κατόρθωσαν" μέσα σε έξι μήνες να τους φτάσουν στις 22.000. Οι αετονύχηδες των απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων σε "συμβουλευτικές υπηρεσίες" για το προσφυγικό, οι επίδοξοι κατασκευαστές της νέας υπερδομής στη Βάστρια με προϋπολογισμό πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ας πάνε τώρα να επαναλάβουν τα ψέματά τους στους εκπροσώπους φορέων, που ήρθαν στις συναντήσεις και εξέφρασαν την οργή τους για την εγκατάλειψη και την απαξίωση των κλάδων τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Εκτός από θράσος, όμως, οι απολογητές της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος στη μεταπολίτευση, δείχνουν με τις δηλώσεις τους μεγάλη αμηχανία. Γιατί συνειδητοποιούν ότι οι μέρες της ασυδοσίας τους είναι μετρημένες. Γιατί έμαθαν ότι η δημοκρατική Λέσβος υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα ως αυριανό Πρωθυπουργό.

Με εφαλτήριο την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης σε όλο τον αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο του νησιού. Να δράσουμε ενωτικά σε όλα τα επίπεδα, για να απαλλάξουμε τον τόπο μας και τη χώρα από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση και να οικοδομήσουμε μαζί μια νέα προοπτική δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης για την κοινωνική πλειοψηφία". 

Μοιράσου το άρθρο!