Πολιτική

17/11/2012 - 08:40

Γ. Πάλλης προς Δήμαρχο Λέσβου: Θα αντιδράσετε στο ξεπούλημα;

Γ. Πάλλης προς Δήμαρχο Λέσβου: Θα αντιδράσετε στο ξεπούλημα;

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου της 14ης Νοεμβρίου, ως δημότες της Λέσβου παρακολουθήσαμε, για άλλη μια φορά, μια κακή θεατρική παράσταση. Πρωταγωνιστές συμπολιτευόμενοι ή αντιπολιτευόμενοι, σε συνθήκες ζούγκλας, οι εκπρόσωποι του παρελθόντος, συνυπεύθυνοι για την κατάντια που βιώνουμε ακολουθώντας για χρόνια τις ίδιες πρακτικές και έχοντας χάσει πια την αίσθηση  της κοινωνικής πραγματικότητας. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή Πορείας», Γιώργος Πάλλης, κατά την συζήτηση του 1ου θέματος για τις επιπτώσεις από την ψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος», έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:
 
 «Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Σήμερα ερχόμαστε εδώ για να κουβεντιάσουμε τις επιπτώσεις της ψήφισης του 3ου Μνημονίου χρεοκοπίας του λαού, της χώρας, της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας ολόκληρης. Ερχόμαστε εδώ χωρίς την εισήγηση του Δημάρχου και με πρώτο μέλημα, όπως προκύπτει  από τον τίτλο του θέματος, τα θεσμικά προβλήματα και την αδυναμία διοικητικής λειτουργίας! Και κατ’ επέκταση και τις απολύσεις προσωπικού.
 
Είναι προφανές ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της τρόικας για ένα «δήθεν» επιτελικό κράτος δεν χωρούν αυτοί οι υπάλληλοι.
Είναι οι πρώτοι που αντιμετωπίζουν το φάσμα των απολύσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πρώτες απολύσεις θα προκαλέσουν και νέο μεγαλύτερο κύμα απολύσεων. Γνωρίζουμε πως το δεύτερο κύμα απολύσεων θα φέρει υποχρεωτικά και τρίτο κύμα.
Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ και κατάρρευση των υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτικότητα σχεδόν όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Οι υπηρεσίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από την αποκομιδή μέχρι και την τελική διάθεση, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, κλπ. Με τεράστιο κόστος για ολόκληρη την κοινωνία. 
Στη κοινωνία κύριε Δήμαρχε υπάρχει φτώχια, ανεργία, ανασφάλεια, νούμερα  που αυξάνονται συνεχώς . Θα στηρίξουμε αυτό τον κόσμο που ζει πολύ δύσκολα; Έχετε εικόνα της κατάσταση στο νησί; 
Πρέπει να προκαλέσετε άμεσα μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρουσία φορέων που θα ενημερώσουν το Σώμα, ώστε να λάβουμε απόφαση και να ληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες και από τον Δήμο στο πρόβλημα αυτό.      
Η κοινωνία πρέπει να αποκτήσει ξανά Αυτοδιοίκηση, και πρέπει να της δοθεί δημόσιος χώρος και λόγος για να συμβάλει σε αυτό. Πρέπει να πάρετε καθαρή θέση απέναντι στη κοινωνία –τους συνδημότες.
Σας τα λέμε από την πρώτη μέρα που αναλάβετε τον Δήμο αλλά εσείς εφαρμόζεται πιστά το πρόσταγμα του νόμου και των μνημονίων των τελευταίων κυβερνήσεων, με τη σύμπραξή και άλλον παρατάξεων, με επαναστατικές κορόνες και με μια κάκιστη διαχείριση που έχει οδηγήσει τον τόπο σε διάλυση. 
Ο Δήμος εδώ και δυο βδομάδες δεν λειτουργεί και εσείς λέτε ότι ως το τέλος του χρόνου αντέχετε, τι περιμένετε δεν κατανοώ.
 Θα αντιδράσετε στο ξεπούλημα; 
Η πρόταση μας είναι :
Για τους εργαζόμενους να παρθεί πολιτική απόφαση, ώστε να μην σταλούν τα στοιχεία και να μην υπογραφούν οι πράξεις διοικητικών απολύσεων και να μείνει κλειστό το Γραφείο Προσωπικού.
 Και 
Σε συνεργασία με όλους τους φορείς, σωματεία και συλογικότητες , να προγραμματιστεί και  να οργανωθεί μια  παλλεσβιακή μέρα Τοπικής Δράσης και Απεργίας, όπως προγραμματίζουν και άλλα νησιά.»  

Μοιράσου το άρθρο!