Πολιτική

30/07/2013 - 14:06

Γ. Ζερδελής: Προετοιμάζονται για την πλήρη άλωση του αγροτικού χώρου

Κλιμάκιο της Οργάνωσης Μελών Γέρας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Λέσβου με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος στη Λέσβο Γιάννη Ζερδελή, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου τα χωριά της Γέρας.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών τα προβλήματα που τους απασχολούν και τους μοίρασε ανακοίνωση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νέο σχέδιο φορολόγησης των ακινήτων που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών.
Κύριο χαρακτηριστικό του νέου αυτού σχεδίου είναι ότι, όχι μόνο δεν εξαιρεί τα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια, αλλά τα φορολογεί με έναν απόλυτα ισοπεδωτικό τρόπο ανεξάρτητα από την αξία τους, το είδος της καλλιέργειας, την αποδοτικότητά τους και το παραγόμενο εισόδημα που αποφέρουν.
«Ο στόχος», όπως είπε στους κατοίκους ο Γιάννης Ζερδελής, «είναι προφανής : Μετά το χάρισμα της ΑΤΕ στον όμιλο Πειραιώς, να φορολογηθεί η μικρή γεωργική γη, ώστε να σπρωχθούν ακόμα περισσότερες εκτάσεις στα χέρια των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρήσεων, που ήδη προετοιμάζονται για την πλήρη άλωση του αγροτικού χώρου». 
Και κατέληξε λέγοντας : «Μόνη διέξοδος ο λαός με τους αγώνες του να αναγκάσει τη κυβέρνηση να φύγει μια ώρα αρχύτερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη ριζικής ανατροπής της κατάστασης. Ακυρώνοντας τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Εφαρμόζοντας  ένα πρόγραμμα οικονομικής, κοινωνικής ανόρθωσης, παραγωγικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα επουλώνει τα πλήγματα που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι και θα αποκαθιστά σταδιακά τους όρους ασφαλούς εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, με τους ανάλογους μισθούς και συντάξεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».
 

Μοιράσου το άρθρο!