Πολιτική

13/08/2015 - 13:23

Γ. Ζερδελής: «Θα ψηφίσω Όχι»

Θα καταψηφίσει τη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής, ο οποίος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ δήλωσε πως «η ψήφιση ενός νέου μνημονίου απέχει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ δεν είπαμε προεκλογικά πως θα ψηφίσουμε νέο μνημόνιο και η δέσμευσή μας προς τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε ήταν η αποδέσμευση της χώρας από τα μνημόνια».

Αιχμές για τη διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας άφησε ο κ. Ζερδελής, αναφέροντας πως «μέσα σε μία ημέρα το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί από τις επιτροπές και θα ψηφιστεί στην ολομέλεια, πράγμα που είναι κατακριτέο όταν αφορά ένα τόσο σημαντικό ζήτημα».
 
Ο βουλευτής Λέσβου δήλωσε ακόμα πως δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα, αφού η ψήφος του δεν αντιβαίνει καμιά απόφαση οποιουδήποτε συλλογικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αιχμές άφησε ο κ. Ζερδελής και για την τακτική διαπραγμάτευσης της κυβερνητικής ομάδας με τους δανειστές. «Δεν υπήρξε μια διαδικασία συναντήληψης και συνδιαμόρφωσης για την πορεία της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην ομάδα που την ανέλαβε και την κοινοβουλευτική ομάδα. Μαθαίναμε τις όποιες εξελίξεις από τα δημοσιεύματα χωρίς να έχουμε δυνατότητα να κάνουμε έστω κάποιες προτάσεις».
 
Ακούστε τις δηλώσεις του Γιάννη Ζερδελη στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και στον Ηλία Μαραβά:

Μοιράσου το άρθρο!