Πολιτική

02/09/2019 - 20:44

Για ότι κακό συμβαίνει και θα συμβεί στη Λέσβο φταίει ο Ηρακλής....

Με μια ανακοίνωση που μάλλον δεν προκαλεί καμία έκπληξη το ΚΚΕ "αδειάζει" και στην ουσία κατηγορεί τον Ηρακλή Κουντουρέλλη που επέλεξε να συνεργαστεί με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και να αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Μέχρι κάποιο σημείο θα μπορούσε να γίνει δεκτή η κριτική από τους συντρόφους του Ηρακλή Κουντουρέλλη. Όταν όμως στην ανακοίνωση όλα μπερδεύονται τόσο πίκρα όπως το hot spot της Μόριας , το ΝΑΤΟ τότε σε λίγο θα βγει και ανακοίνωση που θα μας λέει ότι για ότι κακό συμβεί θα φταίει ο Ηρακλής...

 

Ανακοίνωση του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ

Για το διορισμό του Η. Κουντουρέλλη στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μυτιλήνης από το Δήμαρχο

 

hr

Η θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μυτιλήνης είναι μια θέση με πολιτικό κυρίως ρόλο και όχι διοικητικό. Το πρόσωπο που την αναλαμβάνει είναι υποχρεωμένο να προωθήσει και να εφαρμόσει την πολιτική του σημερινού δημάρχου και της δημοτικής αρχής η οποία είναι δοσμένη και αντίθετη με τα συμφέροντα του λαού, γιατί είναι ταγμένη να υλοποιήσει τις αντιδραστικές αλλαγές στην τοπική διοίκηση, να φορτώνει τα φορολογικά βάρη στους μισθωτούς και στους μικρομεσαίους, να αγνοεί τα λαϊκά προβλήματα και τις ανάγκες, να έρθει σε αντίθεση με τα δικαιώματα των εργαζομένων στο δήμο προκειμένου να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ. Και ο σημερινός δήμαρχος, ο οποίος εκλέχθηκε με την στήριξη της ΝΔ, εκτός των παραπάνω είναι υπέρ της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, δηλαδή της λειτουργίας ΗΟΤ ΣΠΟΤ στο νησί, για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων, όπως και είναι υπέρ της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Κατά συνέπεια η επιλογή του Η. Κουντουρέλη να συνεργαστεί με το Δήμαρχο και να αναλάβει τη θέση Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μυτιλήνης δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού της Μυτιλήνης, τον καθιστά υπόλογο απέναντι στους εκατοντάδες αγωνιστές που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και των χιλιάδων που τα στήριξαν με την ψήφο τους. Βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση του ΚΚΕ, των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στήριξε, ότι, μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια εκφράζουμε και μαχόμαστε για τα λαϊκά συμφέροντα, εκφράζουμε τη λαϊκή διεκδίκηση και πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Μοιράσου το άρθρο!