Πολιτική

31/07/2017 - 06:24

Για "σκυλάδικο" & ποδόσφαιρο ο Δήμος Λέσβου δίνει 15.500 ευρώ!

Λ

εφτά τελικά υπάρχουν στο Δήμο...

Κοινή δήλωση των δημοτικών συμβούλων
Στράτου Γεωργουλα
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ο Άλλος Δρόμος"
Αριστειδη Σπερκου
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών".

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας υπάρχει ένα θέμα "πλάγιας" χρηματοδότησης μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας του νησιού μας μέσα απο τη χρηματοδότηση μιας συναυλίας καλλιτέχνη ύψους 15.500 ευρώ.
Εκτός απο το γεγονός της επιλεκτικής χρηματοδότησης ενός μόνο ποδοσφαιρικού συλλόγου απο τους δεκάδες άλλους που υπάρχουν στο νησί μας αναρωτιόμαστε για τα εξής:
Πως ειναι δυνατόν να προάγεται το σύνολο του πολιτισμού και αθλητισμού στο τόπο μας απο χρηματοδοτήσεις ποδοσφαιρικών εταιριών;   
Με ποια κριτήρια επιλέγονται απο τη δημοτική αρχή το ποιοι θα χρηματοδοτηθούν και ποιοι οχι;
Η λαϊκή ερασιτεχνική πολιτιστική παραγωγή που χρονια τιμά τον τόπο μας δεν εχει τις ίδιες ανάγκες στήριξης;
Με βάση τα παραπάνω, δηλώνουμε τη διαφωνία μας και την ανησυχία μας για τα κριτήρια επιλογής της δημοτικής αρχής, ως προς τη στήριξη της ντόπιας πολιτιστικής παραγωγής

 

-------

Σημείωση Lesvosnews.net Είναι επιλογή των Δημοτικών Συμβουλών να μην αναφέρουν την ομάδα. Εξάλλου το πρόβλημα δεν είναι η ποδοσφαιρική ομάδα. Το μεγάλο θέμα είναι η επιλεκτική χρηματοδότηση. Μεγάλο ζήτημα είναι επίσης ότι αυτά τα χρήματα δεν θα πάνε σε πολιτιστικές ομάδες του νησιού που κάνουν αγώνα επίβιωσης αλλά το μεγαλύτερο μέρος θα καταλήξει στην τσέπη ενός καλλιτέχνη που ανήκει αν μη τι άλλο στην κατηγορία "σκυλάδικο" (αν και αυτό το τελευταίο φαντάζει λετομέρεια)

Μοιράσου το άρθρο!