Πολιτική

29/06/2022 - 17:10

Για τον Κουρός και το χαμόγελο όλων των παιδιών…

ΔΕΗ

Την Δευτέρα 27/6 ο κ. Μηταράκης επισκέφτηκε το Ευρωκοινοβούλιο, όπου μιλώντας στην επιτροπή πολιτικών ελευθεριών, δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων (LIBE), προσπάθησε να πείσει ότι διερευνώνται οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε διεθνή ΜΜΕ για επαναπροωθήσεις. Μεταξύ των 15 περιπτώσεων που βαρύνουν την Ελλάδα όπως τέθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η πιο τρανταχτή είναι εκείνη του Αφγανού διερμηνέα της Frontex, όπου 9 μήνες μετά την αποκάλυψη από τους New York Times, η υπόθεση είναι ακόμα “υπό διερεύνηση” για τις Ελληνικές αρχές.

Στις 28/6 έρχεται στη δημοσιότητα έρευνα των Lighthouse Reports, της Monde, του Spiegel, του ARD και του Guardian, που φανερώνει ότι το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί μετανάστες για να τους αναθέσει τη βίαιη επαναπροώθηση αιτούντων ασύλου από τον Έβρο.   Απίστευτες κατηγορίες για ένα σκοτεινό παρακράτος που για μια ακόμη φορά εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς.

Χθες το μεσημέρι όμως ήρθε άλλη μια είδηση στην επικαιρότητα. Ο νεαρός Κουρός, αναγνωρισμένος πρόσφυγας από το Ιράν, αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο Κουρός και η οικογένεια του πέρασαν πολύ δύσκολες καταστάσεις, έφτασαν με βάρκα στη Λέσβο το 2019, έζησαν στον καταυλισμό της Μόριας και του Καρά Τεπέ και με τη βοήθεια φίλων, εκπαιδευτικών και οργανώσεων, ο Κουρός κατάφερε να σημειώσει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στο νησί της Λέσβου.

Ο Μιχάλης Μπάκας, Συντονιστής του Τομέα Μετανάστευσης και Ασύλου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ δήλωσε σχετικά: «Λες και γελά μαζί μας η ιστορική πραγματικότητα. Την ίδια ημέρα δυο ειδήσεις έρχονται στο προσκήνιο για δυο πλευρές της πατρίδας μας. Από τη μία οι σκοτεινές ειδήσεις για τις επαναπροωθήσεις στον Έβρο και τα νησιά μας, από την άλλη το φωτεινό χαμόγελο του Κουρός. Ευχαριστούμε όσους/ες βοήθησαν για την πρόοδο αυτού του παιδιού, αλλά και τον ίδιο τον Κουρός που πίστεψε σε ένα όνειρο που σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα σταθούμε δίπλα σε κάθε νέο παιδί που θέλει να μας τιμήσει, μετέχοντας της ελληνικής παιδείας. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε έναν που θέλει να γίνει κομμάτι της κοινωνίας μας και του πολιτισμού μας, ερχόμενος στο ελληνικό σχολείο. Σήμερα αντί να δίνουν κάλπικα συγχαρητήρια στον Κουρός, ας κρυφτούν όσοι φωνάζουν για «λάθρο», για εισβολείς και ζητάνε να πνιγούν οι πρόσφυγες στις θάλασσες μας. Είμαστε με τον Κουρός και το χαμόγελο όλων των παιδιών».

 

Τομέας Μετανάστευσης και Ασύλου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Μοιράσου το άρθρο!