Πολιτική

12/06/2023 - 19:42

Γιάννης Μπουρνούς: Σε διαρκή επαφή με την κοινωνία για τη μεγάλη ανατροπή

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προεκλογική δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λέσβου και του υποψήφιου Βουλευτή και επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Νομό, Γιάννη Μπουρνού. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να γίνει γνωστό παντού το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, αλλά και το «κρυφό» πρόγραμμα της ΝΔ, όπως αποτυπώθηκε στο «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2023-2026», που απέστειλε η ΝΔ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου δεν συμπεριελήφθησαν οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη.

Την Πέμπτη 8/6, ο Γιάννης Μπουρνούς είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου. Την Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Μάριος Τζακατζής και η Γενική Γραμματέας, Σταματία Βουλγαρέλλη. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα προβλήματα του κλάδου, στον οποίον στη Λέσβο υπηρετούν 239 άτομα. Οι συνοριοφύλακες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους συναδέλφους τους άλλων κατηγοριών, χωρίς όμως να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, ενώ ακόμη και εντός του ίδιου σώματος, έχουν διαμορφωθεί από τη ΝΔ δύο κατηγορίες εργαζομένων, με κάποιους να εργάζονται με συμβάσεις αορίστους χρόνου και τους υπόλοιπους να παραμένουν υπό καθεστώς ομηρείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με τη ΝΔ να υπόσχεται αόριστα τη μονιμοποίησή τους ως το 2027, που τελειώνουν τα κονδύλια για την μισθοδοσία τους. 

Ο Γιάννης Μπουρνούς διέψευσε κατηγορηματικά τα fake news που κυκλοφορούν κύκλοι της ΝΔ, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σκοπεύει να απολύσει τους συνοριοφύλακες και τάχθηκε υπέρ των διεκδικούμενων εργασιακών τους δικαιωμάτων, που τους έχει στερήσει μέχρι σήμερα η ΝΔ.

Την ίδια μέρα, περιόδευσε στον Πολιχνίτο με τους συνυποψηφίους του, Μαρία Νικολάρα και Δημήτρη Μοιρασγεντή, ενώ την Παρασκευή 9/6 επισκέφθηκε με τη Μαρία Νικολάρα τη Σκάλα Συκαμιάς και τη Συκαμιά.

Το Σάββατο 10/6, ο Γιάννης Μπουρνούς παρευρέθηκε στην ημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Περιφερειακή Αριστεία: Ερευνητικές υποδομές στο Αιγαίο», στην οποία παρουσιάστηκαν τα ερευνητικά προγράμματα του ιδρύματος και συζητήθηκαν οι προοπτικές διασύνδεσης των ερευνητικών υποδομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με εμπλεκόμενους φορείς (τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, τουριστικές επιχειρήσεις κ.α.).

δδ

Στη συνέχεια, περιόδευσε στην αγορά της Μυτιλήνης με κλιμάκιο του κόμματος, με επικεφαλής τον Συντονιστή της ΝΕ Λέσβου, Σταύρο Καραβασίλη.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, επισκέφθηκε το Σκαλοχώρι και την Ανεμώτια με την συνυποψήφιά του, Μαρία Νικολάρα και κλιμάκιο του κόμματος.

Την Κυριακή 11/6, Ο Γιάννης Μπουρνούς συμμετείχε στον περίπατο από το Δημοτικό Θέατρο ως τα Τσαμάκια, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, δηλώνοντας την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα αυτονόητα αιτήματα των καρκινοπαθών για διαγνωστικά κέντρα, προγράμματα πρόληψης και καθολική κάλυψη των θεραπειών από το δημόσιο σύστημα υγείας, σε αντιδιαστολή με τις ανατριχιαστικές και απάνθρωπες πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Βουλευτή της ΝΔ, κ. Πνευματικού για τη διαλογή καρκινοπαθών ασθενών από το ΕΣΥ ανάλογα με το στάδιο της νόσου τους, που πρόδωσε το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία, στα πρότυπα του ιδιωτικοποιημένου συστήματος υγείας των ΗΠΑ, όπου όποιος δεν έχει λεφτά, είναι καταδικασμένος.

Στα Τσαμάκια, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρακολούθησε την εκδήλωση «4th Tsamakia MTB» που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, εκδήλωση που στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Ο Γιάννης Μπουρνούς απένειμε μετάλλια στους νικητές της κατηγορίας Masters.

δδ

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Γιάννης Μπουρνούς επισκέφθηκε την Αγιάσο με αφορμή την «5η Γιορτή Κερασιού», όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και επισκέπτες.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, περιόδευσε στη Σκάλα Ερεσού, την Ερεσό και τα Χίδηρα μαζί με τη συνυποψήφιά του, Μαρία Νικολάρα και κλιμάκιο του κόμματος, με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Συντονίστρια της ΝΕ και μέλος της ΚΕ, Αναστασία Δαούση, συνομιλώντας με μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ανθρώπους του τουρισμού στη Σκάλα Ερεσού, και με κτηνοτρόφους στα Χίδηρα.   

Μοιράσου το άρθρο!