Πολιτική

05/11/2015 - 13:32

Γιατί ο Σπύρος Γαληνός έβγαλε τα ρούχα του....

yle="text-align: justify;">Επίσκεψη Τσίπρα - Σουλτς στη Μυτιλήνη και πέρα από την  κατάληψη στο Δημαρχείο και διαμαρτυρίες στη Μόρια είχαμε και μια απρόσμενη κίνηση - ανθρωπιάς από το  Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Ο Δήμαρχος Λέσβου παράτησε την αυτοκινητοπομπή Τσίπρα - Σουλτς που κατευθυνόταν από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης προς το κέντρο της πόλης όταν  είδε πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί στην ακτή και να αγωνιούν για τη τύχη ακυβέρνητης βάρκας με πρόσφυγες που εκείνη τη στιγμή έφθανε στην ακτή.

Ο Δήμαρχος Λέσβου (πρωταθλητής στο πόλο και εξαιρετικός κολυμβητής) δεν δίστασε να πετάξει σακάκι, πουκάμισο και γραβάτα και να είναι σε ετοιμότητα για να πέσει στη θάλασσα. Ευτυχώς  δεν χρειάστηκε καθώς οι πρόσφυγες είτε κολυμπώντας είτε με το βοήθεια του Λιμενικού έφθασαν στην ακτή.

Η πράξη αυτή του Σπύρου Γαληνού έστειλε με το καλύτερο τρόπο το μήνυμα της αλληλεγγύης αλλά και της κρισιμότητας της κατάστασης καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να χαθούν ζωές στη θάλασσα του Αιγαίου. 

 

 

H ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής: 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα δύο (32) αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΒΑΡΕΙΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. 

 

Διαβάστε περισσότερα για όσα έγιναν κάνοντας κλικ στη λέξη κλειδί: Τσίπρας-Σουλτς

 

Μοιράσου το άρθρο!