Πολιτική

20/09/2013 - 07:02

Γυναικοκαβγάς στο Δήμο Λέσβου

yle="text-align: justify;">Κάποτε άνηκαν στην ίδια παράταξη, κάποτε ήταν συνεργάτες. Τώρα βγήκαν τα "μαχαιριά". Απίθανη κόντρα Αναστασίας Αντωνέλλη και Ανθούλας Βαμβουρέλλη. Όλα ξεκίνησαν στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αν και η κόντρα κρατάει καιρό. Αυτή τη φορά όμως η κόντρα δεν έμεινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφορμή της κόντρας ήταν το σχόλιο της κας Βαμβουρέλλη ότι η "κα Αντωνέλλη υποστηρίζει δημόσια ότι είναι Δήμαρχος". Η αλήθεια είναι έχει σχολιαστεί γενικά η επιρροή της κας Αντωνέλλη στο Δήμαρχο Λέσβου και...η κα Βαμβουρέλλη τόλμησε να πει αυτό που κουβεντιάζουν όλοι.

  Την αρχή για την κόντρα εκτός Δημοτικού Συμβουλίου έκανε η κα Αντωνέλλη με την παρακάτων δήλωσή της

Δήλωση Αναστασίας Αντωνέλλη, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Προέδρου του Οργανισμού «κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Λέσβου, με αφορμή την προσωπική επίθεση που δέχθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο από την κα Βαμβουρέλλη.

«Κάποιοι άνθρωποι έχουν την ψυχολογική ανάγκη να βρίσκονται  στην επικαιρότητα και να ασχολούνται με αυτούς τα ΜΜΕ. Σε μερικούς αυτή η ανάγκη λειτουργεί θετικά γιατί φροντίζουν να παράγουν έργο ωφέλιμο για την κοινωνία και έτσι έχουν προβολή από τα ΜΜΕ. Σε κάποιους άλλους όμως που χαρακτηρίζονται από ανικανότητα παραγωγής θετικού κοινωνικού έργου, αυτή η ανάγκη λειτουργεί αρνητικά, με αποτέλεσμα προκειμένου να βρίσκονται στην επικαιρότητα, να βρίζουν και να συκοφαντούν τους άλλους, ιδιαίτερα δε αυτούς που φθονούν για τις ικανότητες και το έργο τους. Σ’ αυτήν την κατηγορία ανήκει η κυρία Βαμβουρέλλη.  
    Κατανοώντας την ανάγκη της αυτή και τον προσωπικό της Γολγοθά, αντιπαρερχόμουν τα ψέματα, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες της που εξακόντιζε εναντίον μου στα Δημοτικά μας Συμβούλια ή διοχέτευε στα τοπικά ΜΜΕ. Χθες όμως  για άλλη μια φορά δέχθηκα  μια αναίτια υβριστική και χυδαία επίθεσή της κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, όπως πάντα, με κλειστό μικρόφωνο, για να μην καταγραφεί στα πρακτικά και υποστεί τις εκ του Νόμου συνέπειες των πράξεων της.  
    Όπως έχω δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αρνούμαι να ακολουθήσω την κυρία  Βαμβουρέλλη στον κατήφορο που έχει επιλέξει, μη έχοντας προφανώς άλλο λόγο για να υπάρχει παρά ασχολούμενη με το πρόσωπο μου και δεν θα ξανα- ασχοληθώ μαζί της. Ας την κρίνουν οι συνδημότες μας, οι οποίο πιστεύω ακράδαντα ότι διαθέτουν  και μνήμη και γνώση και κρίση.
Όμως κάνω δημόσια έκκληση και ΖΗΤΩ από τον Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που μέχρι τώρα επάξια ασκεί τα καθήκοντά του, προκειμένου να προστατέψει το κύρος του θεσμού αλλά και τους θεσμικούς του εκπροσώπους, άμεσα και αυστηρότατα να εφαρμόσει αυτά που ρητά προβλέπονται στο άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου και συγκεκριμένα ότι «…..ο Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει να συμπεριφέρεται με ευπρέπεια και αμοιβαίο προς τους άλλους σεβασμό. Δεν επιτρέπεται να εκτρέπεται σε ύβρεις ή καταφρονικές εκδηλώσεις και προσωπικές επιθέσεις και να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της συνεδρίασης. Ο Πρόεδρος καλεί τον εκτρεπόμενο να ανακαλέσει ή να αναιρέσει τις ύβρεις και σε περίπτωση άρνησης τον καλεί στην τάξη και του αφαιρεί τον λόγο». Πιστεύω ότι λόγω της καλοπροαίρετης φύσης του δεν το έχει κάνει στο βαθμό που απαιτείται,  με την εν λόγω κυρία. Επιβάλλεται όμως πια να το πράξει διότι πέραν της προστασίας του θεσμού, δεν πάει άλλο και οφείλει να μας προστατέψει ούτως ώστε να μην γινόμαστε «πεδίο βολής» και θύματα λεκτικής βίας του κάθε μνησίκακου ή παρανοϊκού.
Δεν κατανοώ βεβαίως γιατί ο πολίτης που ασχημονεί, έχει το δικαίωμα να τον αποβάλλει ο Πρόεδρος από την αίθουσα, όπως προβλέπεται στο ίδιο άρθρο, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τον Δημοτικό Σύμβουλο που κατ’ επανάληψη υβρίζει τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  και τους Δημοτικούς Συμβούλους. Ισχύει και εδώ ασυλία ή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είναι ίσοι με τους Πολίτες;;;
Προσωπικά πιστεύω ότι, για την αποκατάσταση της ισοτιμίας και  ισονομίας, αλλά και για την προστασία και το κύρος του θεσμού, πρέπει το ίδιο να ισχύει και για τους Δημοτικούς Συμβούλους.»


Άμεση ήταν η αντίδραση της κας Βαμβουρέλλη. Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου η κα Βαμβουρέλλη τόνισε ότι απαξιεί να ασχοληθεί με το πρόσωπο της κας Αντωνέλλη. Διαψεύδει ότι την έχει υβρίσει και την κατηγόρησε ότι είναι η αιτία που διαλύθηκε η παράταξη του Δημήτρη Βουνάτσου. Μάλιστα η κα Βαμβουρέλλη κάνει αναφορά σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο όταν κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι δίνει έμφαση μόνο στον Οργανισμό της κας Αντωνέλλη, η απάντηση της Αντιδημάρχου ήταν "μαζέψτε την". Η κα Βαμβουρέλλη δεν απάντησε σ' αυτή την πρόκληση.
 

Μοιράσου το άρθρο!