Πολιτική

25/09/2013 - 15:21

Γ.Ζερδελής: η διαθεσιμότητα είναι ένα ακόμη χτύπημα στον τομέα της υγείας στη Λέσβο

Δήλωση του Γ. Ζερδελή με αφορμή τις διαθεσιμότητες στην υγεία

Οι προωθούμενες διαθεσιμότητες σε ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και της Λέσβου δίνουν ένα ακόμη χτύπημα στον πολύπαθο τομέα της υγείας. Στο νομό μας τα κλειστά αγροτικά ιατρεία, τα υποστελεχωμένα κέντρα υγείας που υπολειτουργούν, η διάλυση των νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου (που οδηγεί στη ματαίωση προγραμματισμένων χειρουργείων και θεραπειών),  οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στον ΕΟΠΥΥ συνθέτουν ένα σκηνικό διάλυσης της υγείας με προφανή στόχευση την παράδοσή της στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι διαθέσεις της κυβέρνησης έγιναν σαφείς από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας που δίπλα στο εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ, τη δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και τον εξαναγκασμό των γιατρών να συνταγογραφούν γενόσημα, μεθοδεύει τη μετεξέλιξη του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας.

Στους διαδρόμους των Νοσοκομείων η Ν.Δ. διαπίστωνε σε προεκλογικό της φυλλάδιο, όταν ήταν αντιπολίτευση, ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πεθαίνει καθημερινά. Στις δικές της μέρες βασανίζεται φρικτά πριν πεθάνει και παραμένει άταφη σε κοινή θέα.

Αν δεν φύγει σύντομα η κυβέρνηση των μνημονίων θα σημάνει για μεγάλο μέρος των ασθενών ουσιαστική αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για το ΣΥΡΙΖΑ η πλήρης πρόσβαση όλων των πολιτών χωρίς αποκλεισμούς και «εισιτήρια της ντροπής» στο σύνολο των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε το λαό να αγωνιστούμε πλάι-πλάι για τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Μοιράσου το άρθρο!