Πολιτική

14/01/2014 - 14:51

Γ.Ζερδελής: Όχι στη μετατροπή του νερού από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα

Ο

βουλευτής ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με το μέλλον της ΔΕΥΑΛ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ξεπούλημα της ΔΕΥΑΛ ολοκληρώνεται. Ένα έργο τριάντα χρόνων διαγράφεται με μια μονοκοντυλιά, εξήντα άνθρωποι πετιούνται στο δρόμο, η ποιότητα του πόσιμου νερού πάει στα αζήτητα και η ύδρευση και αποχέτευση της Μυτιλήνης - αλλά και ολόκληρου του νησιού μας - δίνεται βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν περιθώρια αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει σήμερα η ΔΕΥΑΛ, όπως έχει ανάγκη η κοινωνία και όπως είναι σε θέση να εξασφαλίσει το προσωπικό της δημοτικής επιχείρησης με την τεχνογνωσία του, γι' αυτό και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εκχώρηση των υδάτινων πόρων σε ιδιωτικές εταιρείες που σκοπεύουν αποκλειστικά στο κέρδος και θα καρπώνονται από τους καταναλωτές τεράστια ποσά την ίδια ώρα που οι πολίτες θα λένε το νερό νεράκι.

Θεωρούμε το νερό φυσικό πόρο και αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης. Χρέος και καθήκον όλων μας είναι να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και τα κάθε είδους μνημόνια που καταστρέφουν τους εργαζόμενους και λεηλατούν τη Δημόσια Περιουσία.»

Μοιράσου το άρθρο!