Πολιτική

23/12/2014 - 18:53

Χ. Αθανασίου : δεν δημιουργήθηκε νέος Δήμος στην Τανάγρα

Τ

ις… 103 έφθασαν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Παρατηρητήριο Άνοιας! Από τις 103 τροπολογίες οι… 87 είναι βουλευτικές και οι 16 υπουργικές, ενώ ψηφίσθηκαν οι 25 (16 υπουργικές και εννέα βουλευτικές)!Υπενθυμίζεται ότι στο νομοσχέδιο για την εισφορά γης, που ψηφίσθηκε το Σάββατο, είχαν κατατεθεί 80 τροπολογίες (63 βουλευτικές και 17 υπουργικές), ενώ ψηφίσθηκαν 42 (17 υπουργικές και 25 βουλευτικές). Συνολικά στα δύο τελευταία νομοσχέδια κατατέθηκαν 183 τροπολογίες (150 βουλευτικές και 33 υπουργικές). Εκ των 183 τροπολογιών ψηφίσθηκαν 67 (οι 25 στο νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας και οι 42 στο νομοσχέδιο για την εισφορά γης).

Όμως υπάρχει μια τροπολογία που θα τη ζήλευε όλη η Λέσβος.... προσπάθησε όλη η Λέσβος αλλά είμαστε τόσο ανίκανοι και τόσο θύματα που ... καλά μας κάνουν!
Ανάμεσα στις τροπολογίες που πέρασαν χθες βράδυ  όπως διαβάζουμε στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ  και tovima.gr ήταν και η δημιουργία του Δήμου Τανάγρας στη Βιοωτία. Ουσιαστικά αφορά την αλλαγή έδρας του Δήμου.

Τροπολογία που ουσιαστικά ανατρέπει τον Καλλικράτη (;)  Θυμάστε πόσα ψέματα μας έλεγαν;  Δεν μπορεί να αλλάξει ο Καλλικράτης μόνο για τη Λέσβο κτλ... Θυμάστε 3,5 χρόνια που μας κοροΐδευαν ;

Φάτε τώρα τα ψέματά τους !!!! 

Που είσαι Παύλο Βογιατζή να δεις τα χάλια μας ;
Που είσαι Νίκο Σηφουνάκη να δείς τα χάλιας μας ;

Κλαφ τα Χαράλαμπε (Αθανασίου)


 up date Η απάντηση του κ. Αθανασίου:

Σχετικά με δημοσιεύματα του Τοπικού Τύπου τη Λέσβου, περί της δημιουργίας νέου Δήμου (Δήμος Τανάγρας) και ουσιαστικά την ανατροπή του Καλλικράτη , ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.Αθανασίου επισημαίνει:

Καλό θα είναι όσοι πληροφορούν τους πολίτες να ενημερώνονται πρώτα οι ίδιοι και να μελετούν καλά τα νομοθετήματα για να μην τους παραπληροφορούν.

Ουδείς νέος Δήμος δημιουργήθηκε.

Ο Δήμος Τανάγρας δημιουργήθηκε με τον Καλλικράτη κατά συγχώνευσή των Καποδιστριακών Δήμων Σχηματαρίου-Οινοφύτων-Δερβενοχωρίων και Τανάγρας, οι οποίοι καταργήθηκαν.

Απλώς ο οικισμός Δηλεσίου , μετονομάστηκε σε Δημοτική ενότητα του υπάρχοντος Δήμου Τανάγρας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κος Χαράλαμπος Αθανασίου

 

Απάντηση Lesvosnews.net

Η είδηση για δημιουργία νέου Δήμου κυκλοφόρησε στα αθηναϊκά ΜΜΕ και ασφαλώς το Lesvosnews.net δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει απασχολήσει το λαό της Λέσβου.

Δεκτές και αναγκαίες οι διευκρίνισεις του κ. Αθανασίου. Με την ευκαιρία καλό θα ήταν να γίνει και μια συζήτηση για το μπαράζ τροπολογιών που ήρθαν στη Βούλη. Αυτό πιστεύουμε , θα συμφωνήσει και ο ίδιος, προσβάλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

 

Μοιράσου το άρθρο!