Πολιτική

27/06/2019 - 06:26

Χ. Αθανασίου: Ο πατριωτισμός κράτησε ζωντανό το ελληνικό Έθνος

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου της Κωνσταντίνας Βάκκα – Κυριαζή «Η Λεσβιακή Φάλαγγα – Ιστορία των προγόνων μας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθήνας.

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής: «Η ιστορία της Λεσβιακής Φάλαγγας είναι ένα τρανό παράδειγμα πατριωτισμού και αυτοθυσίας. Σε μια Ελλάδα που βιώνει μια απέραντη κρίση αξιών έρχεται να θυμίσει στους παλαιότερους και να διδάξει στους νεώτερους τι μπορεί να πετύχει η αγάπη για την Πατρίδα.

Ο πατριωτισμός, που τη σημερινή εποχή λοιδορείται, ήταν εκείνη η αξία που κράτησε ζωντανό το ελληνικό Έθνος και ένωσε τους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές».

 

----------

 

«Η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής τηλεμαχίας μονάχα για δύο κόμματα είναι εντελώς λάθος επιλογή, γιατί είναι υποτιμητική και προσβλητική για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Μπροστά στα γεγονότα» στην ΕΡΤ1 απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Νίκου Μερτζάνη γιατί να μην γίνει ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο κυρίαρχων μονομάχων των εθνικών εκλογών.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έτσι έλεγε πριν χρόνια ο κύριος Τσίπρας και στη Νέα Δημοκρατία είναι από τις σπάνιες φορές που πρέπει να ομολογήσουμε πως συμφωνούμε με την τότε άποψή του. Σήμερα αφού με απόλυτη ευθύνη του δεν συμφώνησαν τα κόμματα στη διεξαγωγή ντιμπέιτ, έρχεται με πολύ δραματικό τρόπο να υποστηρίξει αυτό που παλιά κάθετα απέρριπτε. Η στάση του δεν μας κάνει εντύπωση, αφού θυμίζει απόλυτα τη διακυβέρνησή του που συνοψίζεται στη φράση “ότι θέλω λέω και όποτε θέλω ξελέω”».

 

Μοιράσου το άρθρο!