Πολιτική

23/03/2012 - 10:07

H Δημοκρατική Αριστερά ζητά παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου

 

Για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας

της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου

 

Με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου ένα ακόμη εγχείρημα που θα μπορούσε να συμβάλλει στη στήριξη και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας κατέρρευσε υπό το βάρος μιας αχαλίνωτης και ανεξέλεγκτης παθογένειας.

Γίνεται λόγος για την ισχυρότατη πίεση που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα η τράπεζα Λέσβου Λήμνου, εξαιτίας της ρευστοποίησης των μεριδίων, στην οποία προχώρησαν πολλοί μεριδιούχοι, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της κεφαλαιακής βάσης της τράπεζας. Επίσης, γίνεται λόγος για ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς η ενέργεια της ανάκλησης της άδειας χαρακτηρίζεται αψυχολόγητη και βεβιασμένη.

Παρά το μερίδιο της αλήθειας που μπορεί να αναγνωριστεί σε αυτούς τους ισχυρισμούς, η ΔΗΜΑΡ Λέσβου υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί με τίποτα να μειωθεί και να συγκαλυφθεί ο ρόλος που έπαιξε σε αυτή την μοιραία κατάληξη η κακοδιαχείριση και καταστρατήγηση βασικών τραπεζικών κριτηρίων. Η λογική της εξυπηρέτησης επιμέρους συμφερόντων που κυριάρχησε κατά καιρούς στη διαχείριση της τράπεζας όλα αυτά τα χρόνια κατέστρεψε ένα εγχείρημα που θα μπορούσε να αποτελέσει δυνατό εργαλείο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Η ΔΗΜΑΡ Λέσβου θεωρεί ότι πέρα από τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη διασφάλιση των καταθέσεων πρέπει η υπόθεση να διερευνηθεί και από οικονομικό εισαγγελία, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Μυτιλήνη, 23 Μαρτίου 2012 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΔΗΜ.ΑΡ.) ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!