Πολιτική

31/12/2012 - 09:33

Χ. Κορδώνης : Αποχωρώ βαθύτατα απογοητευμένος - Π. Ζαφειρίου ο νέος Πρόεδρος;

Χ. Κορδώνης : Αποχωρώ βαθύτατα απογοητευμένος - Π. Ζαφειρίου ο νέος Πρόεδρος;

trong style="text-align: justify;">Απογοητευμένος και απηυδισμένος ανυπομονεί να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου ο Χρήστος Κορδώνης, ο οποίος δηλώνει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό ότι μετρά αντίστροφα τις μέρες και τις ώρες που θα παραδώσει τη θέση του στο νέο πρόεδρο. 

 
ΛΥΠΑΜΑΙ 
Όπως αναφέρει, όταν ξεκίνησε να υπηρετεί τη θέση αυτή, είχε εντελώς διαφορετική διάθεση και όραμα προσφοράς στην αυτοδιοίκηση και στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, τον οποίο φιλοδοξούσε να αναβαθμίσει και να αναδείξει ως κορυφαίο όργανο Δημοκρατίας. «Σήμερα αποχωρώ με τη θέλησή μου, βαθύτατα απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι, έρχονται είτε για να κάνουν χαβαλέ, είτε για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα. Λυπάμαι για την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Λυπάμαι γι αυτά που βλέπουν και ακούν οι συμπολίτες μας τα βράδια από την τηλεόραση. Δεν ξέρω πόσο μπορεί κανείς ν αντέξει και να παραμείνει ψύχραιμος από τη θέση του προέδρου, βλέποντας να διαδραματίζονται μπροστά του παιχνίδια πολιτικών συμφερόντων και εκμετάλλευσης, τη στιγμή που ο λαός μας και οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα. Ελπίζω για το καλό όλων μας και κυρίως της κοινωνίας μας, ο επόμενος πρόεδρος να καταφέρει να δαμάσει τα ένστικτα όλων, ώστε να γίνει επιτέλους ουσιαστική δουλειά στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
 
 
ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡ
Σήμερα, αν και δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, αισθάνομαι να ταυτίζομαι απόλυτα με την ανακοίνωση που εξέδωσε και ζητά από τους δημοτικούς συμβούλους «να προσφέρουν επιτέλους κάτι καλό στους Λέσβιους και να πάνε στα σπίτια τους». 
 
ΕΛΠΙΔΑ
Αναφερόμενος ο Χρ. Κορδώνης στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα στην παράταξη της «Λαϊκής Ενότητας» και στην ανατροπή των ισορροπιών στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, οι τελευταίες εξελίξεις είναι δραματικές και θεωρώ ότι θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην καλή λειτουργία της Δημοτικής Αρχής. Ελπίζω ότι αυτό που είπε ο Αρ. Χατζηκομνηνός, στην τελευταία συνεδρίαση, ότι θα στηρίξει τη Δημοτική Αρχή στα σημαντικά ζητήματα, θα το κάνει πράξη τόσο η παράταξή του, όσο και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και δεν θα δημιουργούν προβλήματα σε όλα τα θέματα. Όμως, πολύ φοβάμαι ότι ο πολιτικός πολιτισμός είναι άγνωστη λέξη για τους περισσότερους σ αυτή την αίθουσα». 
 
ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ Π. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ 
Αναφορικά με την εκλογή προέδρου, ο Χρ. Κορδώνης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, αφού όπως είπε, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί στην πρώτη συνεδρίαση λόγω έλλειψης πλειοψηφίας, τότε θα γίνει επαναληπτική συνεδρίαση. «Σε περίπτωση που και πάλι δεν εκλεγεί πρόεδρος -τόνισε- τότε σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να πάμε στην ανάδειξη στη θέση του προέδρου, του πρώτου σε ψήφους από την παράταξή μας. Αυτός είμαι εγώ, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθώ τη θέση αυτή. Το ίδιο θα συμβεί και με τους Δημοτικούς Συμβούλους που ακολουθούν και έτσι θα καταλήξουμε στον υποψήφιο που έχει επιλέξει ο Δήμαρχος, που είναι ο Παν. Ζαφειρίου». 
Αξίζει να αναφερθεί ότι προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί η ώρα και ο τόπος συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού στον ίδιο χώρο αναμένεται να συνεδριάσει στις 11 το πρωί της πρώτης Κυριακής του χρόνου, το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τη συνεδρίαση θα συγκαλέσει και θα προεδρεύσει στην αρχή τουλάχιστον, ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, που ως γνωστόν δεν ανήκει πλέον στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής. 
 
πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!