Πολιτική

05/03/2021 - 09:58

H Λαϊκή Συσπείρωση για την χρηματοδότηση ΜΜΕ από την Περιφέρεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΜΕ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και εισηγήσεις χρηματοδότησης των τοπικών ΜΜΕ με πρόσχημα την τουριστική προβολή των νησιών μας.

Έτσι :

1. Με εισηγητή τον ίδιο τον Περιφερειάρχη ήλθε εισήγηση για έγκριση δαπάνης 155.000 ευρώ (!) για χρηματοδότηση των "Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης" του Β.Αιγαίου για δράσεις διαφημιστικής καμπάνια προβολής των νησιών του Β. Αιγαίου με τ'ιτλο « Πάμε Βόρειο Αιγαίο, για διακοπές αλλιώς»

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Οικ. Επιτροπή, Γιώργος    Αμπαζής, έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα:

Η Προβολή των νησιών μας θα γίνει μέσα στα γεωγραφικά όρια της περιφέρειας μας, δηλ. στους ίδιους τους κατοίκους τους;

Με ποια κριτήρια (εργασιακά στατιστικά και εμπορικά) χρηματοδοτούνται τα περιφερειακά ΜΜΕ;

Τελικά, η εισήγηση αυτή κάτω από την έντονη παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης και την κατακραυγή και άλλων μελών της Οικ. Επιτροπής ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ,« για περαιτέρω βελτιώσεις», αναδεικνύοντας τα πολιτικά αδιέξοδα της Περιφερειακής Αρχής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ( ΚΙΝΑΛ), η οποία χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο μέσο, που της παρέχει η επίπλαστη  «πλειοψηφία» της, για να υλοποιεί πολιτικές, που εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και την προβολή της.

2. Στην ίδια συνεδρίαση, για τηλεοπτική προβολή των νησιών μας, ήλθε εισήγηση που πρότεινε να δοθούν 10.000 ευρώ σε επιχείρηση, με απευθείας ανάθεση, χωρίς να γνωρίζουμε πρότερα χαρακτηριστικά δουλειάς της, χωρίς κανενα κριτήριο για το προιόν που θα παραχθεί....

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου με την παρουσία και παρέμβασή της στην Οικονομική Επιτροπή τόνισε για μια ακόμα φορά ότι απαιτείται να λαμβάνονται αποφάσεις με πλήρη διαφάνεια, που θα τηρούν όλες τις προϋποθέσεις προστασίας του Δημόσιου χρήματος. Πρόκειται για χρήματα του φορολογούμενου εργαζόμενου λαού και πρέπει να εξυπηρετούν την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών του και όχι  μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Μοιράσου το άρθρο!