Πολιτική

29/03/2013 - 12:34

Χωρίς γιατρό η Άγρα και... η Χριστιάνα Καλογήρου κάνει αγώνα...μικροπολιτικής

Χωρίς γιατρό η Άγρα και... η Χριστιάνα Καλογήρου κάνει αγώνα...μικροπολιτικής

pan style="background-color:#ffa500;">up date 

Κάτοικοι της Άγρας μας ενημέρωσαν ότι οι επαφές της Χριστιάνας Καλογήρου έγιναν κατόπιν δικών τους παρακλήσεων. Δεν αμφισβητούμε τις αγνές προθέσεις της κ ας Καλογήρου. Σχολιάζουμε την "αναγκαιότητα" να προχωρήσει στην έκδοση Δελτίου Τύπου και τελικά να μην έχουμε λύσει στο σοβαρό πρόβλημα της Άγρας.


Δελτίου Τύπου και...μικροπολιτικής από την Αποκεντρωμένη Διοιίκηση Αιγαίου.

Ενέργειες της Α.Δ.Α. για την έλλειψη αγροτικού γιατρού στην Άγρα Λέσβου
Με παρέμβαση της, στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγειάς κ Μάριο Σαλμά, η Γ.Γ. της Α.Δ.Α. κα Χριστιάνα Καλογήρου, ανέδειξε την έλλειψη αγροτικών γιατρών στα νησιά του Αιγαίου. Ειδικότερα, επισήμανε το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Άγρα της Λέσβου, τονίζοντας ότι η υγεία αποτελεί δικαίωμα του κάθε πολίτη και η απρόσκοπτη παροχή της υποχρέωση της Πολιτείας.

Σε δήλωση της η Γ.Γ. κα Χριστιάνα Καλογήρου τόνισε: «Οι πολίτες της Άγρας εξαιτίας της έλλειψης αγροτικού ιατρού στην περιοχή τους αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να μεταβούν στο Κέντρο Υγειάς Καλλονής και στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Το γεγονός αυτό καθίσταται δυσμενέστερο σε εποχή κρίσης, καθώς πέραν του κινδύνου που διατρέχει η υγεία των κατοίκων, προστίθεται και το βεβαρυμμένο οικονομικό κόστος μετάβασης»

Τέλος, για την συνολική λύση του προβλήματος που δεν εντοπίζεται μόνο στην Άγρα, πρότεινε την θεσμοθέτηση κινήτρων για την κάλυψη των κενών θέσεων στα αγροτικά ιατρεία όλης της χώρας.

Μοιράσου το άρθρο!