Πολιτική

19/05/2021 - 22:56

Η απόφαση μίσθωσης για τη νέα δομή στη Βάστρια με τα ονόματα των ιδιοκτητών

Το μηνιαίο μίσθωμα που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες των τεμαχίων φθάνει μέχρι και το ποσό των 7.500 ευρώ το μήνα!

Αναρτήθηκε σήμερα η απόφαση μίσθωσης των αγροτεμαχίων για τη δημιουργία νέας δομής μεταναστών στη θέση Βάστρια.

Η απόφαση έχει τίτλο:

Απόφαση απ’ ευθείας σύναψης σύμβασης μίσθωσης γεωτεμαχίων στη θέση «ΒΑΣΤΡΙΑ», μεταξύ των διοικητικών ορίων του Δήμου Μυτιλήνης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την εγκατάσταση Δομής της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 4375/2016 για τη προσωρινή υποδοχή και φιλοξενία πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών αιτούντων άσυλο.

 

Στην απόφαση που υπογράφει η υπηρεσιακή γραμματέας κα Φωτεινή Κουλούρη για την μίσθωση των γεωτεμαχίων από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες τους, 13 συνολικά, προκύπτει ότι η συνολική έκταση είναι πλέον των 415 στρεμμάτων.

Η απόφαση με αριθμό ΩΙΑ046ΜΔΨΟ-3Χ6 έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια

- Δείτε την  εδώ

 

Χθες το Υπουργείο Μετανάστευσης με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για 245 στρέμματα και όχι 415 .... είχε επικαλεστεί την "ωφέλιμη έκταση". Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε:  "Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών και Μετανάστευσης & Ασύλου, που δημοσιεύεται σήμερα, χορηγείται η άδεια χωροθέτησης και κατασκευής της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέσβου στη θέση Βάστρια (Πλάτη) Λέσβου σε ωφέλιμη έκταση 245 στρεμμάτων. Σημειώνεται ότι η ωφέλιμη έκταση της εγκατάστασης θα είναι σημαντικά μικρότερη (-18%) του σημερινού προσωρινού ΚΥΤ Μαυροβουνίου (300 στρέμματα)"

Ας δούμε όμως την αναφέρει η σημερινή απόφαση μίσθωσης που περιλαμβάνει αναλυτικά τα ονόματα των ιδιοκτητών και τα ποσοστά που κατέχουν: ΩΙΑ046ΜΔΨΟ-3Χ6

Το μηνιαίο μίσθωμα που θα λάβουν οι  ιδιοκτήτες των τεμαχίων φθάνει μέχρι και το ποσό των 7.500 ευρώ το μήνα!

Το μηνιαίο μίσθωμα ανά στρέμμα είναι 150 ευρώ και ο κάθε ιδιοκτήτης λαμβάνει ποσά ανάλογα με την έκταση που κατέχει. 

Η διάρκεια των ανωτέρω μισθώσεων θα άρχεται από την υπογραφή της σύμβασης και θα λήγει την 31-12-2025. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς παράτασης των μισθώσεων, με την έγγραφη ενημέρωση των εκμισθωτών πριν την λήξη τους, για πέντε (5) επιπλέον έτη, με το ίδιο μίσθωμα και τους ίδιους όρους.

Μοιράσου το άρθρο!