Πολιτική

20/10/2011 - 14:20

Η αυλή του 8ου Δημοτικού Σχολείου υπό "κατάληψη" από την αρχαιολογία ...!!!!

Η προϊσταμένη της Κ΄ ΕΠΚΑ Ολ. Φιλανιώτου, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που πήρε μέρος του αύλειου χώρου του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο γραφείο της, παρουσία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Φραγκόπουλου, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γ. Βατού, του Δ/ντή της σχολικής μονάδας Π. Σάλτα και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Παρουσιάστηκαν τα σχέδια από τα ψηφιδωτά που αποκαλύπτονται. Το ένα με τις 4 εποχές και το άλλο που βρίσκεται κάτω από την αυλή.

Επισήμανε η προϊσταμένη ότι οι τουαλέτες του σχολείου είναι επικίνδυνες και ο τοίχος επίσης, για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και των εργαζομένων της Αρχαιολογίας.

Διαβεβαίωσε ότι με κονδύλια της υπηρεσίας θα επισκευαστεί τμήμα του χώρου που συνορεύει με την αυλή του σχολείου, από το γήπεδο του μπάσκετ. Στις τομές που έγιναν δεν βρέθηκαν αρχαία, αλλά οι εργασίες θα συνεχιστούν, μέχρι να διαπιστωθεί η ύπαρξη αξιόλογων ευρημάτων. Αν δεν προκύψει κάτι ουσιαστικό και άξιο λόγου, θα δοθεί ο χώρος προς χρήση των μαθητών. Ως γνωστό, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, χωρίς, όμως, να προχωρούν, γεγονός που κάνει τους γονείς ιδιαίτερα ανήσυχους για το χρόνο που θ απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των ανασκαφικών εργασιών. Η αιτία της καθυστέρησης σύμφωνα με την Όλγα Φιλανιώτου ήταν η μη ένταξη του έργου σε πρόγραμμα, ενώ τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά και σε 3 χρόνια (εκ των οποίων το 1 έχει περάσει), θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Ο Κ. Φραγκόπουλος πρότεινε να γίνουν εκσκαφές στο τμήμα που οι τομές δεν έχουν δείξει κάτι αξιόλογο, για να δοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το τμήμα αυτό στο σχολείο και ακολούθως να πάρει η Αρχαιολογία το χώρο της αυλής. Τον περιορισμό του χώρου και μάλιστα της χωμάτινης αυλής, όπου θ αυλίζονται τα 150 παιδιά του σχολείου, διαπιστώνει σε τελική ανάλυση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς δεν θα υπάρχουν φυσικά ούτε λίγα μέτρα για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των παιδιών, αφού 3 λυόμενα ήδη καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος. Εκφράζουν δε, τη δυσπιστία τους, για το χρόνο παράδοσης του χώρου στο σχολείο από την Αρχαιολογία. ούτε λίγα μέτρα για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των παιδιών, αφού 3 λυόμενα ήδη καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος. Εκφράζουν δε, τη δυσπιστία τους, για το χρόνο παράδοσης του χώρου στο σχολείο από την Αρχαιολογία.

πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!