Πολιτική

22/02/2011 - 13:02

Η Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ Μυτιλήνης καταγγέλλει την στάση αυτή του Υπουργείο

22/02/2011 ώρα 13:00

Η Δ.Α.Π – Ν.Δ.Φ.Κ Μυτιλήνης στα εννιά χρόνια που δραστηριοποιείται, προσφέρει και καινοτομεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη Μυτιλήνη γενικότερα.Όντας το πιο ενεργό κομμάτι στον φοιτητικό συνδικαλισμό της ουσίας και της δημιουργίας, σέβεται  τόσο το Ίδρυμα αφού πρόκειται για ένα Περιφερειακό, Ακριτικό και Πολυνησιωτικό Πανεπιστήμιο, όσο και κάθε του κομμάτι και πολύ περισσότερο τους ακαδημαϊκούς του πολίτες .Ας μην αγνοούμε ότι πρόκειται για νέους  ,που με όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν να σπουδάζουν στη μέση του πελάγους .

Από την εποχή που ο οραματιστής της Ιδέας ενός Πανεπιστημίου που θα ένωνε το Αιγαίο, Κωνσταντίνος Στ. Καραθεοδωρής, μέχρι και σήμερα η προσφορά ενός στρατηγικού Ιδρύματος όπως του Αιγαίου είναι μεγάλη. Η επιστημονική, η ερευνητική και η κοινωνική δουλειά που παράγει (που εκτός όλων των άλλων δίνει και πνοή ζωής στα νησιά που στεγάζεται) είναι απαραίτητη.

Οι αποφάσεις όμως του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για μείωση της χρηματοδότησης, για περικοπή μεγάλου αριθμού πιστώσεων (καθηγητές ΠΔ 407/80), για την δημιουργία ενός νόμου που τελειώνει το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου και για την εφαρμογή του Πανεπιστημιακού Καλλικράτη, δείχνει να μην σέβεται και να “τελειώνει” το Ίδρυμα.

Η Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ Μυτιλήνης καταγγέλλει την στάση αυτή του Υπουργείου και όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων που διαδραμάτισαν έναν ρόλο “αντιπάλου” απέναντι στην πορεία του Ιδρύματος.

Πιστεύοντας ότι το πρόβλημα είναι κοινό, δείχνοντας το δρόμο την ουσίας και της πρωτοπορίας όλοι σαν μια γροθιά πρέπει να πορευτούμε στην αντιμετώπιση κάθε προβλήματος χωρίς μικροπολιτικά συμφέροντα και απωθώντας γκρίζες και αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Δεν δεχόμαστε την κατακρεούργηση του Ιδρύματος και συμμετέχουμε στην αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου 22-23/2/2011.

Ως ζωτικό κομμάτι αυτού πάντα καινοτομούμε και προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις. Άμεσα μέσα στην εβδομάδα θα έχετε τη νέα πρόταση παιδείας που χθες ανακοινώσαμε. Πρόκειται για μία πρόταση καινοτόμα με γενναίες προτάσεις που πιστεύουμε η κοινωνία θα τις αγκαλιάσει και που προστατεύουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!