Πολιτική

10/01/2020 - 17:57

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» για το προσφυγικό: μιλάμε για ΑΝΘΩΠΟΥΣ και όχι για νούμερα

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τοπικούς φορείς με τους οποίους συνδέεται κομματικά και πολιτικά έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα επικίνδυνο και θλιβερό «γαϊτανάκι» συσκέψεων και παρασυσκέψεων στην Αθήνα.

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη», η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης,  σε αυτήν την κυβερνητική αδιέξοδη πρακτική με σαφείς εκβιαστικούς για τους νησιώτες στόχους έχει να πει ξεκάθαρα τα παρακάτω:

- Οι κλειστές δομές στη μέση του πουθενά, είναι μέθοδες εξόντωσης, στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα στιγματίσουν για πάντα τη Λέσβο της Δημοκρατίας και της ανθρωπιάς. Οι όποιες σχετικές αποφάσεις είναι και απάνθρωπες και ανήθικες.

- Οι αριθμοί που ακούγονται αφορούν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ κι όχι νούμερα αντικειμένων ή κατά κάποιους δυστυχώς, νούμερα «υπανθρώπων».

 

Η μόνη λύση, η υπόσχεση για μεταφορά αιτούντων άσυλο στο εσωτερικό της Ελλάδας προκειμένου εκεί να προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης ασύλου παραμένει κυβερνητικό «κενό γράμμα». Η κυβέρνηση αλλά και οι τοπικοί εκπρόσωποι της δέσμιοι του προεκλογικού ακροδεξιού ακροατηρίου προ δημιούργησαν προκειμένου να ανελιχτούν στην εξουσία  καταδικάζουν τα νησιά και τα μετατρέπουν σε φυλακές κλειστές και ανοιχτές, σε «προσφυγονήσια». Την ίδια ώρα κανείς τους δεν ασχολείται με το ότι αυτοί οι άνθρωποι επιβιώνουν στο χιόνι, στη λάσπη και στο κρύο. Δεν έχουν καμία πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι με την πρακτική τους αυτή δεν υποθηκεύουν την ασφάλεια μόνο των αιτούντών άσυλο αλλά και των ντόπιων.

Επαναλαμβάνουμε πως λύση δεν είναι οι ξενοφοβικές κραυγές «σφραγίστε τα σύνορα». Τα σύνορα δεν σφραγίζονται και αυτό αποδείχτηκε αν μη τι άλλο έξη μήνες τώρα. Από τις 7 Ιουλίου μέχρι σήμερα. Εκτός κι αν κάποιοι με το σύνθημα εννοούν «να πνιγούν άνθρωποι».

 

Καλούμε τους πολίτες μαζί ενωμένοι να σταθούμε στην πλευρά της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων, της Δημοκρατίας. Να απαιτήσουμε λύσεις σύμφωνα με τους κανόνες διεθνούς Δικαίου. Ενάντια στην μετατροπή των νησιών σε αποτρόπαιες φυλακές.

Μοιράσου το άρθρο!