Πολιτική

17/05/2019 - 09:29

Η "Δημοκρατική Μυτιλήνη" για την κλωτσιά στο σκυλάκο

Ανακοίνωση από την «Δημοκρατική Μυτιλήνη» για το απαράδεκτο περιστατικό με την κλωτσιά σε αδέσποτο σκύλο από υποψήφιο σύμβουλο της Κοινότητας Μυτιλήνης.

Η παράταξη των πολιτών της Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» θεωρεί υποχρέωση της να τοποθετηθεί δημόσια σχετικά με την καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου σύμφωνα με την οποία υποψήφιος σύμβουλος της Κοινότητας Μυτιλήνης χθες το απόγευμα κλώτσησε αδέσποτο σκύλο επειδή γάβγισε σε κάποιον περαστικό.

Μάλιστα την καταγγελία συνόδευε το ντοκουμέντο της ενέργειας αυτής, ταινία  από κάμερα ασφαλείας καφετέριας στο Φανάρι της προκυμαίας οι εργαζόμενοι και το προσωπικό της οποίας φροντίζουν το συγκεκριμένο σκύλο παρέχοντας του και κτηνιατρική περίθαλψη.

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» θεωρεί περιττό να καταδικάσει το περιστατικό αυτό βίας το οποίο σύμφωνα με την «Κιβωτό» σήμερα θα καταγγελθεί και μάλιστα στα πλαίσια του αυτοφώρου στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης από τους πέντε  αυτόπτες μάρτυρες. Θέλουμε όμως να πούμε πως το συγκεκριμένο περιστατικό που αποδεικνύει την τεράστια απόσταση προεκλογικών λόγων και καθημερινής πραγματικότητας, δεν είναι το μόνο δυστυχώς κατά ζώων αλλά και ανθρώπων σε ετούτη την πόλη. Από κάποιους που θέλουν να επιβάλουν ατζέντα βίας και μισανθρωπισμού στον τόπο μας.

Καλούμε τις άλλες τρεις παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές για τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης να τοποθετηθούν δημόσια για το γεγονός που κατήγγειλε η «Κιβωτός».

 

Με αφορμή την καταγγελία της «Κιβωτού» η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» γνωστοποιεί για μια ακόμα φορά το πρόγραμμα της για την προστασία των αδέσποτων ζώων που ζουν μαζί μας σε αυτήν την πόλη:

- Μέριμνα (στείρωση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, περίθαλψη, ηλεκτρονική σήμανση) για τα αδέσποτα ζώα.
- Δημιουργία Δημοτικού Καταφυγίου ζώων με τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

- Ενίσχυση υφιστάμενων δομών με καταρτισμένο προσωπικό.
- Δημιουργία σημείων παροχής τροφής και νερού για αδέσποτα ζώα.
- Συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία, ανεξάρτητους εθελοντές και κτηνιάτρους.

- Εκπόνηση και υλοποίηση φιλοζωικών προγραμμάτων σε μαθητές.
- Ενημερωτικές καμπάνιες για τη στείρωση και την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.
- Συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. για τη διενέργεια ελέγχων στα δεσποζόμενα ζώα και την επιβολή προστίμων σε περιπτώσεις παραβατικών καταστάσεων.

--------------

Δείτε εδώ την αρχική ανάρτηση του Lesvosnews.net  με το βίντεο 

Μοιράσου το άρθρο!