Πολιτική

30/10/2011 - 14:50

Η Δημοκρατική Συμμαχία Λέσβου για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου

yle="text-align:justify;">
Η Δημοκρατική Συμμαχία Λέσβου σχετικά με τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου και των ματαιώσεων των παρελάσεων προβαίνει στην εξής δήλωση:

«Τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν βαρύτατη προσβολή της δημοκρατίας στο πρόσωπο του Προέδρου, ο οποίος εκτός από ρυθμιστής του πολιτεύματος, είναι εγγυητής και σύμβολο εθνικής ενότητας.

Την 28η Οκτωβρίου 2011 καταλύθηκε, σχεδόν σε όλη την επικράτεια, η έννομη τάξη, ως θεμελιώδες συστατικό του Κράτους Δικαίου.

Η ΔΗ.ΣΥ. μαζί με τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δε θα επιτρέψει σε μια μειοψηφική άκρα αριστερά ή μειοψηφική άκρα δεξιά να καταλύσουν τη φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία, ως το πολιτικό αποτέλεσμα των δημοκρατικών αγώνων του Ελληνικού λαού μετά το 1821.

Παράλληλα δικαιώνεται περίτρανα η άποψη, με βάση την οποία η σημερινή ανίκανη και αποτυχημένη κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι επιτακτική ανάγκη να αντικατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν από κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή έκτακτης ανάγκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί και οι Βουλευτές δεν έπρεπε να εγκαταλείψουν τη θέση τους, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, γιατί στη θέση αυτή, δηλαδή στην εξέδρα των επισήμων ως παρουσία τιμής προς την εθνική επέτειο, τους έταξε η ψήφος του Ελληνικού λαού.

Η καθολική απαξίωση του συνόλου του πολιτικού κόσμου οδηγεί με ιστορική ακρίβεια σε αυταρχικές εξελίξεις.

Επιπροσθέτως είναι σημαντικό να τονιστεί ότι, σε όσες παρελάσεις έλαβαν τελικώς χώρα, οι ελάχιστοι στον αριθμό εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έπεισαν κάποιους παρελαύνοντες μαθητές να αποφύγουν τον οφειλόμενο χαιρετισμό προς την εξέδρα των επισήμων, παραβλέπουν ότι αύριο οι ίδιοι μαθητές θα αποτρέπουν την κεφαλή τους προς τους ίδιους μέσα στην τάξη, θεωρώντας και αυτούς εκπροσώπους κάποιας σχολικής εξουσίας και ακυρώνοντας πανηγυρικά τον παιδαγωγικό τους ρόλο.

Τέλος καταδικάζουμε την απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη, και επισημαίνουμε ότι αποτελεί μέρος της συνολικής εικόνας διάλυσης, την οποία εμφανίζει στις ημέρες μας το συντεταγμένο δημοκρατικό κράτος». 

Μοιράσου το άρθρο!