Πολιτική

16/03/2023 - 15:20

"Η φωτιά από τη Βάστρια θα φθάσει μέχρι το Πλωμάρι"

Είχε προειδοποιήσει για τα Τέμπη, τώρα προειδοποιεί για τη Βάστρια

Ο Πρόεδρος της Κώμης κ. Τσιβγούλης αναφέρει: 

 

Πραγματοποιήθηκε  η συζήτηση στη Βουλή για την Βάστρια μετά από ερώτηση του βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη.

Ο κύριος Αρσένης επισήμανε τον κίνδυνο μιας καταστροφικής πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο δάσος στο Αιγαίο η οποία θα απειλήσει τις ζωές όσων θα μένουν στη δομή αλλά και τις δικές μας που τα σπίτια μας είναι κοντά στο δάσος. Μιας φωτιάς που μπορεί να σταματήσει στο Πλωμάρι αφού θα έχει μετατρέψει σε αποκαΐδια, έκτος από το εκτεταμένο παρθένο δάσος , και ένα απο τους μεγαλύτερους ελαιώνες της Ελλάδας καταστρέφοντας τις περιουσίες και το βίος μας.

Ο κύριος Αρσένης ενημέρωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει ειδοποιηθεί για την απειλή της Βάστριας όπως είχε ειδοποιηθεί από τον ίδιο για τα Τέμπη, παραλληλίζοντας μια καταστροφή που ήταν όπως αποδείχθηκε προδιαγεγραμμένη με δεδομένη την κατάσταση που επικρατούσε στους σιδηροδρόμους με μια άλλη καταστροφή που και αυτή θα είναι ζήτημα χρόνου ποτέ θα συμβεί αν λειτουργήσει η υπερδομή.

Η απάντηση σε αυτό του υφυπουργού Περιβάλλοντος κυρίου Ταγαρά ήταν κυνική.

«Έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την δομή η διεύθυνση δασών Λέσβου» είπε.

Μας είπε δηλαδή ότι όταν θα καεί η Λεσβος, όπως η Εύβοια, θα θυμηθούν την «αντικειμενική πολιτική ευθύνη» που στην πραγματικότητα είναι μη ευθύνη και θα κυνηγήσουν τον δασάρχη για παράδειγμα η τον υπάλληλο που ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επίσης ο υφυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να κινηθεί γρήγορα για να μην χαθούν τα χρήματα από την ΕΕ.

Να μην χαθούν πρακτικά τα 90 εκατομμύρια ευρώ της ΤΕΡΝΑ του πεθερού του Γεραπετρίτη.

Γι’αυτό το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε τις απαράδεκτες και προσβλητικές για την νοημοσύνη μας αλχημείες με την μείωση και την εκ νέου αύξηση της χωρητικότητας της δομής. Οι άνθρωποι μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αν καούμε. Ίσα, ίσα θα είναι μια ευκαιρία για νέα έργα και ανοικοδόμηση. Οι δίκες μας ιστορίες τότε θα αποτελούν απλά τραγωδίες που θα γεμίζουν δακρύβρεχτο τηλεοπτικό χρόνο.

ΥΓ: Προεδρεύων στη συζήτηση ήταν ο κύριος Αθανασίου. Το χωριό του είναι από αυτά που βρίσκονται πολύ κοντά στη Βάστρια και δίπλα δάσος. Φαντάζομαι, ενόψει και των εκλογών, θα εξηγήσει στους Άγιο Παρασκευιώτες πως θα «διασφαλίσει την ασφάλεια τους».

 Δείτε βίντεο με την συζήτηση:

Μοιράσου το άρθρο!