Πολιτική

22/07/2020 - 13:16

Η φωτιά έδειξε πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση - Ανακοίνωση από το ΚΚΕ Λεσβου

 Η φωτιά που έκαψε πευκόφυτη δασική έκταση, ανάμεσα σε Θερμή και Αφάλωνα, η οποία αντιμετωπίστηκε με τις φιλότιμες προσπάθειες πεζοπόρων και εναέριων τμημάτων πυροσβεστών και εθελοντών, έδειξε πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση μπροστά στο ενδεχόμενο μια πυρκαγιάς και πόσο μεγάλη ευθύνη έχει τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες που συνεχώς μειώνουν τη χρηματοδότηση για την πυροπροστασία της χώρα μας.

Η μείωση από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 1.839.851 για την συντήρηση των οχημάτων και εξοπλισμού της ΠΥ, η μετακύλιση μια σειρά αρμοδιοτήτων του κράτους προς την περιφέρεια και τους Δήμου για καθαρισμό δρόμων και ρεμάτων φανερώνουν ακριβώς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια που αντί να προλαμβάνονται οι φωτιές τρέχουμε για να σβήσουμε. 

 Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενίσχυση πυροσβεστικών δυνάμεων πεζοπόρων και εναέριων ώστε να μπορεί να γίνεται άμεσα η κατάσβεση και η αποφυγή αναζωπύρωσης.

Καλούμε όλο το λαό του νησιού μας, σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα δράσης και αλληλεγγύης εάν χρειαστεί και όπου χρειαστεί στις πυρόπληκτες περιοχές.

Μοιράσου το άρθρο!