Πολιτική

16/06/2019 - 07:49

Η φωτογραφία της θλίψης... Από τον Ταξιάρχη Βέρρο και το Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου

Επίσκεψη - αυτοψία πραγματοποίησε χθες ο νέος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος στο Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου. Το ιστορικό κτήριο χτυπήθηκε από το σεισμό πριν δύο χρόνια. Παραμένει κλειστό εδώ και δύο χρόνια. Κατά την χθεσινή επίσκεψη ο Ταξιάρχης Βέρρος ανέβασε στο λογαριασμό του στο facebook μια φωτογραφία γεμάτη θλίψη γράφοντας: "Δημοτικό Σχολείο Πολιχνιτου. Δύο χρόνια μετά τον σεισμό. Το νεκρό περιστέρι στο παράθυρο τα λέει όλα....."

Το Δημοτικό Σχολείο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Ταξιάρχη Βέρρο. Όχι μόνο για τον αυτονόητο λόγο αλλά και για έναν ακόμη λόγο.

Αναφέρει ο κ. Βέρρος:

"Αυτοψία στο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνιτου. Ένα εκπληκτικό κτίριο, χτυπημένο από τον σεισμό του 2017. Κλειστό από τότε με την διαδικασία αποκατάστασης στα πρώτα στάδια ακόμα δυστυχώς. Έχουν ανατεθεί οι μελέτες Η/Μ, τώρα θα ανατεθεί η στατική μελέτη και έπονται οι εγκρίσεις. Απόλυτη προτεραιότητα να τελειώσουν όλα όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα. Μαζί με το στάδιο του Πολιχνίτου που βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης είναι δύο έργα που τα οφείλουμε στα παιδιά μας. Αφήστε που δεν έχω καμία διάθεση να βλέπω τον παππού μου στον ύπνο μου να μου κουνάει το δάκτυλο και την μάνα μου να με ψέλνει δια ζώσης για το χωριό της"

Μοιράσου το άρθρο!