Πολιτική

17/01/2014 - 12:19

Η Χριστιάνα Καλογήρου απαντάει στο Lesvosnews.net - Σκληρή ανακοίνωση και από τους Οικολόγους Πράσινους

yle="text-align: justify;">Απάντηση της κας Χριστιάνας Καλογήρου στο Lesvosnews.net

Με αφορμή σημερινό σας δημοσίευμα για το θέμα των έργων του Λιμενικού Ταμείου στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, από το Γραφείο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η εν λόγω απόφαση δεν εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου καθόσον παραβίαζε την εκ του νόμου (ν.2690/1999) υποχρέωση της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου για πλήρη αιτιολόγηση των διοικητικών πράξεων. Μια αρχή η οποία εξυπηρετεί πλήρως τις συνθήκες διαφάνειας της δημόσιας δράσης.

Η Α.Δ.Α. δια των υπηρεσιών της ζήτησε επανειλημμένα συμπληρωματικά στοιχεία προκειμένου να κρίνει τη νομιμότητα της αιτιολογίας της απόφασης, ουδέποτε, όμως, έλαβε τα οικεία έγγραφα που θα αιτιολογούσαν τη λήψη της εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου. Ως εκ τούτου, η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να ακυρώσει διοικητική πράξη που σε κανένα σημείο της δεν αναφέρει την απαιτούμενη εκ του νόμου ειδική αιτιολογία.

Η δε μη έγκριση της υπό κρίση απόφασης δεν σημαίνει την οριστική ματαίωση των οποιονδήποτε εργασιών, καθόσον μπορεί η διοικητική αρχή (εν προκειμένω το Λιμενικό Ταμείο) να επανέλθει και, αφού ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και διατυπώσεις, να προβεί στις νόμιμες ενέργειες.

Ουδεμία διοικητική αρχή κατέχει το προνόμιο έκδοσης αναιτιολόγητων διοικητικών πράξεων και η διασφάλιση τήρησης της κείμενης νομοθεσίας αποτελεί κύρια και αδιαπραγμάτευτη αρχή των υπηρεσιών της Α.Δ.Α. και της Γενικής Γραμματέως κας Χριστιάνας Καλογήρου.

 

Απάντηση Lesvosnews.net

Η κα Καλογήρου για άλλη μια φορά "παίζει κρυφτό" πίσω από το γράμμα του Νόμου. Δεν θα αναφερθούμε στα «νομικά τεχνάσματα» της απόφασης. Θα τονίσουμε το αυτονόητο:  η νομιμότητα δεν μπορεί να είναι υπερασπιστής της αυθαιρεσίας , της  ασχήμιας και της προσβολής των πολιτών της πόλης μας. Όλους μας ενοχλεί το χάλι της προκυμαίας.  Ο κ. Κορδώνης εδώ και καιρό παλεύει μόνος του να βάλει ένα τέλος σε αυθαιρεσίες που έχουν γίνει θεσμός.
Η κα Καλογήρου, η οποία θα είναι όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα υποψήφια στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,  μάλλον έχει διαφορετική γνώμη. Ακόμη και αν οι λόγοι που έχει επικαλεστεί ισχύουν έχει χάσει το δίκιο της. Γιατί βγήκε κόντρα στο κ. Κορδώνη!  Θα μπορούσε και εκείνη να βοηθήσει προς την κατεύθυνση που παλεύει ο κ. Κορδώνης.  Δεν το κάνει όμως και ουσιαστικά δείχνει ότι αγαπάει περισσότερο τη «νομικοφάνεια»  από την πόλη της Μυτιλήνης.
Οι πολίτες έχουν κρίση...


Ανακοίνωση από τους Οικολόγους Πράσινους

 

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ.

Η ΣΙΩΠΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

Με μία απόλυτα άστοχη απόφαση η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης προσπαθεί να σταματήσει την επιχείρηση ανάκτησης δημόσιου χώρου που έχουν καταλάβει οι καφετέριες στην παραλιακή οδό, ακυρώνοντας την σχετική απόφαση του Λιμενικού Ταμείου. Στην ουσία, η απόφαση της Αποκεντρωμένης μιλάει για εργασίες διαμόρφωσης πεζοδρομίου ενώ το λιμενικό ταμείο δεν προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες αλλά ουσιαστικά διεκδικεί απελευθέρωση χώρου αρμοδιότητας του από πλαστικά, τραπεζοκαθίσματα και άλλες αυθαίρετες κατασκευές. Επίσης, ενώ η απόφαση του λιμενικού ταμείου έχει παρθεί στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013, ακυρώνεται στις 15/1/2014, ενώ υπηρεσιακά τέτοιου είδους ακυρώσεις γίνονται εντός 15νθήμερου από την έκδοση. Τι αποσκοπεί η κα Χριστιάνα Καλογήρου εκδίδοντας μία απόφαση την τελευταία ημέρα προθεσμίας που είχαν οι μαγαζάτορες για να απελευθερώσουν το δημόσιο χώρο;

Οι πολίτες δεν είναι τόσο χαζοί όσο νομίζει η πολιτική εξουσία και μπορούν να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Φοβούμαστε ότι στην ουσία, συνεχίζεται να παίζεται το ίδιο παιχνίδι εξυπηρέτησης συμφερόντων. Κάποιοι μαγαζάτορες της προκυμαίας, ενθαρρυμένοι από αυτή την κατάσταση, τις τελευταίες μέρες έχουν κόψει κάθε πρόσβαση των διερχόμενων πεζών στο πεζοδρόμιο, ενσωματώνοντας το δημόσιο χώρο τελείως στην ιδιωτική τους επιχείρηση. Όσοι έχουν αφήσει περιθώριο 1,7 μέτρα στο πεζοδρόμιο από την μεριά της παραλίας έχουν καταργήσει τον εσωτερικό διάδρομο τους ενός μέτρου στο εσωτερικό κομμάτι του πεζοδρομίου μπροστά από το μαγαζί τους, κόβοντας έτσι οποιαδήποτε δυνατότητα κυκλοφορίας πεζού στο πεζοδρόμιο. Το αποτέλεσμα είναι πολίτες να μην μπορούν να διασχίσουν το πεζοδρόμιο  και να αναγκάζονται να καταφεύγουν στο δρόμο για να προσπεράσουν το μέρος της προκυμαίας που έχει γίνει άνδρο των μαγαζατόρων.

Το λιμάνι πρέπει να καθαρίσει από τα πλαστικά και τις άλλες παράνομες κατασκευές που με την κρυφή ή φανερή βοήθεια πολιτικών και λοιπών διαπλεκομένων εκμεταλλεύονται το χώρο ιδιώτες και τον στερούν από τους πολίτες. Από την μεριά του εξωτερικού χώρου του πεζοδρομίου θα πρέπει να ανοίξει ένας διάδρομος πλάτους τουλάχιστον 1,7 μέτρων και στον εσωτερικό χώρο του πεζοδρομίου να απελευθερωθεί ενιαίος διάδρομος πλάτους τουλάχιστον ενός μέτρου που επιβάλλεται, εκτός των κυκλοφοριακών και για λόγους ασφάλειας.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου έχει αναλάβει ένα αγώνα με την στήριξη πολλών πολιτών αλλά με τη μηδενική δημόσια στήριξη από κόμματα, παρατάξεις και οργανώσεις. Οι Οικολόγοι Πράσινοι τάχτηκαν αμέσως υπέρ της απελευθέρωσης των δημόσιων χώρων, καταθέτοντας συγκεκριμένο σχέδιο για το σύνολο της παραλιακής ζώνης. Όσα κόμματα, περιφερειακές και αυτοδιοικητικές παρατάξεις συνεχίσουν να σιωπούν, παλιοί και νέοι, σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση απέχουν από αυτή τη μάχη για την διαμόρφωση της όψης του κέντρου της πόλης και στην χειρότερη ότι έχουν λόγους να μην κοντραριστούν με τα συγκεκριμένα συμφέροντα.

  ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων

Μοιράσου το άρθρο!