Πολιτική

13/01/2016 - 16:25

Η Χριστιάνα Καλογήρου στο Πλωμάρι

Την περιοχή του Πλωμαρίου επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κυριάκο Πετρέλλη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του έργου «Παπάδος – Πλωμάρι (Λαγκάδα) / Ολοκλήρωση των εργασιών Παράκαμψης στη θέση Λαγκάδα», που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Η κα. Καλογήρου μετέβη στο χωριό Τρύγονας όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Τάκη Ζαλούμη, και επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και το νηπιαγωγείο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Λιμάνι του Πλωμαρίου, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ενίσχυσης των εξωτερικών και εσωτερικών έργων του λιμένα, στο πλαίσιο του έργου που υλοποίησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.

Η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε, επίσης, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Λέσβου και παρέδωσε ένα ημιφορτηγό με αυτόνομο πυροσβεστικό μηχανισμό, το οποίο αγόρασε με πόρους της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και διέθεσε στους Εθελοντές του Κλιμακίου για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες τους. Η κα. Καλογήρου αναφέρθηκε στη σημασία της εθελοντικής προσφοράς, ευχαρίστησε τους εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους και επισήμανε ότι η Περιφέρεια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, θα συμπαρίσταται στις προσπάθειες των εθελοντών ενισχύοντας την υλικοτεχνική υποδομή τους.

Η κα. Καλογήρου, συνοδευόμενη και από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Πλωμαρίου κ. Μανώλη Αρμενάκα πήγε στο δρόμο που οδηγεί προς τη Μελίντα, όπου μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για την αποκατάσταση κατολισθήσεων των πρανών της οδού και την αντιμετώπιση σημειακού ερπυσμού φυσικού εδάφους, η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει το σχετικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, που είναι ήδη ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ.

Ακολούθησε συνάντηση με τον κ. Αρμενάκα, παρουσία της Πρόεδρου και μελών του Τοπικού Συμβουλίου Πλωμαρίου, όπου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και για τα έργα που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της νότιας περιοχής του νησιού. 

Μοιράσου το άρθρο!