Πολιτική

25/09/2023 - 14:35

Η ηθική υποχρέωση του Κώστα Μουτζούρη.... Μετά από 3 δεκαετίες ο δρόμος Μεγαλοχωρίου - Αγιάσου

 Το  έργο δημοπρατήθηκε το 2021 με προϋπολογισμό 5.000.000 € και πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είχε Δικαστική εμπλοκή η οποία λύθηκε και σήμερα ξεκίνησε η υλοποίηση του.  

Ξεκίνησε σήμερα η υλοποίηση του έργου της «Βελτίωσης δρόμου Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου. 

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αριστόβουλο Ελευθερίου και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας βρέθηκε σήμερα 25.9.2023 επί τόπου για να επιβλέψει την έναρξη των εργασιών. Το παρών έδωσαν και πολλοί κάτοικοι του χωριού οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για ένα έργο που όπως τόνισαν ήταν αίτημα δεκαετιών. 

 

Πρόκειται για ένα  έργο που  διένυσε  μία Ιστορία τριών δεκαετιών  μέχρι να ξεκινήσει σήμερα, χάρις στις προσπάθειες του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη που το ανέσυρε και  ξεμπλόκαρε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες όταν ανέλαβε Περιφερειακή Αρχή. 

 

 Το  έργο δημοπρατήθηκε το 2021 με προϋπολογισμό 5.000.000 € και πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είχε Δικαστική εμπλοκή η οποία λύθηκε και σήμερα ξεκίνησε η υλοποίηση του.  

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης  δήλωσε  σχετικά:

 

δ

«Ήταν ένα στοίχημα για μένα, αφ’ ότου ανέλαβα και μία ηθική υποχρέωση έναντι του γενέθλιου τόπου του πατρός μου το Μεγαλοχώρι και των πολιτών του. Η χαρά μου είναι μεγάλη, γιατί ένα έργο που για πολύ καιρό έμεινε μισοτελειωμένο και δυσκόλευε την πρόσβαση και επικοινωνία μεταξύ των δύο χωριών ξεκίνησε και σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί. Αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Μεγαλοχωρίου και της Αγιάσου ενώ το έργο κωλυσιεργούσε στα συρτάρια της γραφειοκρατίας περνώντας από 40 κύματα. Σήμερα η περιπέτεια 30 χρόνων έφθασε στο τέλος της. Τα τελευταία 7 χιλιόμετρα χωματόδρομου με επικινδυνότητες, σύντομα θα αποδοθούν προς χρήση των κατοίκων της Λέσβου αναβαθμίζοντας με ασφάλεια την πρόσβαση και την οδική επικοινωνία των δύο πανέμορφων χωριών.»

Μοιράσου το άρθρο!