Πολιτική

25/10/2019 - 17:41

Η κατάντια αυτού του τόπου έχει ακόμη ένα λαμπρό παράδειγμα: κολυμβητήριο

Η επίσκεψη του Δημάρχου Μυτιλήνης στο κολυμβητήριο Μυτιλήνης ( που από σήμερα το ονομάζουμε "παλιό" ή "πρώην" κολυμβητήριο) πυροδότησε μια έντονη αντιπαράθεση, που για όσους σκέπτονται είναι η καλύτερη απόδειξη για το πως έχουμε φθάσει στο σημείο σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια να "βρέχει" αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τη Λέσβο. Ένα ατέλειωτο πινγκ πονγκ ευθυνών και πολλά λόγια! Κατάντια!

Η αρχή έγινε με τη σημερινή "βόμβα" από το Δήμαρχο Μυτιλήνης. Αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης:

Ο κ. Σπυράκος (καθηγητής ΕΜΠ) επιβεβαίωσε ότι με την επικαιροποίηση και εκτέλεση της ήδη υπάρχουσας μελέτης στήριξης του φέροντος οργανισμού το κτίριο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στατικότητας και μετά την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων. Επιβεβαιώνεται έτσι με τον πιο εμφατικό τρόπο η λανθασμένη αιτιολόγηση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και η επιμονή του κ. Κύτελη στην επισκευή και εκ νέου χρήση του εμβληματικότερου ίσως κτιρίου στην πόλη της Μυτιλήνης.

Ακολουθεί παρέμβαση από το ΤΕΕ: 

Ουδέποτε  η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν δήλωσε ότι το υπάρχον κολυμβητήριο, δεν επισκευάζεται, αν εκπονηθούν οι κατάλληλες μελέτες. Κρίθηκε όμως αναγκαίο, λόγω των σοβαρών επεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στο στατικό του φορέα, να εκπονηθεί μια οικονομοτεχνική μελέτη για το κόστος επισκευής, για το κατά πόσο είναι συμφέρον να επισκευαστεί ή όχι το υπάρχον κτήριο. Αποφασίστηκε τότε από το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να μην προβεί στη αποκατάσταση του, λόγω του μεγάλου κόστους.

 Για τη Δ. Ε. του ΤΕΕ-Τμήμα ΒΑ Αιγαίου

 Ο Πρόεδρος Ευστράτιος   Μανωλακέλλης

(Διαβάστε στο επισυναπτόμενο αρχείο την αιτιολογική έκθεση στατικότητας με ημερομηνία 20-11-2012 πάνω στην οποία στηρίχθηκε η τότε Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου και έπαψε κάθε αθλητική δραστηριότητα εντός του χώρου.)

 

Ακολουθεί ανάρτηση στο facebook από τον πρώην Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό που θυμήθηκε τον πρώην πρώην Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο:

"Διαβάζω δήλωση του δημάρχου Μυτιλήνης για το κατεστραμμένο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης μας και μένω ενεός.
Λανθασμένη λέει η γνωμοδότηση Γαληνού, λες και οι δήμαρχοι γνωμοδοτούν για τα τεχνικά ζητήματα και όχι οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση πολιτικός της προϊστάμενος ήταν και είναι και τώρα, ο αντιδήμαρχος κ. Τζιμής...
Η γνωμοδότηση που είχα ήταν πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι ασύμφορες και αβέβαιου αποτελέσματος καθώς και ότι ΄΄ κρύβουν ΄΄ πολλές εκπλήξεις με εργασίες υψηλού κόστους που προκύπτουν απ το πουθενά και πολλαπλασιάζουν τη συνολική δαπάνη. Επιπλέον η ομάδα μελετητών για το master plan του λιμανιού αξιολογώντας τα δεδομένα, είχε την ίδια άποψη με την Τ.Υ του Δήμου.
Για την ιστορία και πριν κλείσω για σήμερα θα του υπενθυμίσω πως το κολυμβητήριο έκλεισε επί δημαρχίας Βουνάτσου με εισήγηση του Τεχνικού επιμελητηρίου κι ενώ ο ίδιος ήταν δημοτικός σύμβουλος και απ ότι θυμάμαι δεν είχε αντιδράσει.
Θα του συνιστούσα αντί να ψάχνει αιτίες αντιπαράθεσης να φροντίσει να ξεκινήσουν και να μην χαθούν τα έργα που η δική μου δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει και τα οποία μαζί με τον ίδιο βρίσκονται εν υπνώσει"

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Η Λέσβος δεν έχει κολυμβητήριο!

Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις ανάγκες σε αθλητικούς χώρους που έχει το νησί μας. Ακόμη και η νέα Δημοτική Αρχή χωρίς διάλογο αποφασίζει το παλιό κολυμβητήριο πρέπει να γίνει χώρος πολλαπλών χρήσεων...  Δηλαδή άλλη μια αθλητική εγκατάσταση αποκτά οριστική ταφόπλακα λες και έχουμε τόσες πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αλλά ας μην γκρινιάζουμε!

Αυτούς ψηφίζουμε! 

 

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ-ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ.doc 10.53 MB

Μοιράσου το άρθρο!