Πολιτική

22/01/2015 - 11:04

Η κεντρική ομιλία του Χ. Αθανασίου στο ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο

Μ

ήνυμα νίκης της Ν.Δ. στάλθηκε χθες από τη Μυτιλήνη, σε κάθε γωνιά της Λέσβου και της Ελλάδας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας, και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υποψήφιο βουλευτή Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

            Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, ο κ. Αθανασίου μίλησε για το λαϊκισμό και την έλλειψη προγράμματος από τον Συ.Ριζ.Α., αναφέρθηκε στις μεγάλες τομές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα και βέβαια για τις προτεραιότητές του για τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.

            Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έχει θέσει ως στόχο την πλήρη ανάδειξη της Λέσβου, της Λήμνου και του Αη Στράτη, αφού τόσα χρόνια βρισκόταν στην αφάνεια και στη σκιά άλλων περιοχών της Ελλάδας που υπερχρηματοδοτούνταν. Είναι καιρός – τόνισε- να λάβουν τα νησιά μας αυτό που τους αναλογεί.

            Τον υποψήφιο βουλευτή προλόγισε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, κ. Δημήτρης Καλλίας.

            Σημεία του πολιτικού του λόγου, παρατίθενται παρακάτω:

«Συμπολίτες και Συμπολίτισσες

Φίλοι και Φίλες

Η εντυπωσιακή σας παρουσία σήμερα εδώ αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ήλθε η ώρα επιτέλους  τα νησιά μας να βρεθούν στο προσκήνιο.  Η συγκέντρωση μας δείχνει σε όλους ότι ήρθε η ώρα μαζί να πάμε  πολλά βήματα μπροστά, μαζί να πάμε ψηλότερα.

Αποδεικνύει όμως και ότι οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσες μας ζητούν την αλήθεια και απαιτούν πάνω από όλα ευθύνη από τους εκπροσώπους τους. Ευθύνη απέναντι στη Λέσβο, τη Λήμνο, τον Άη Στράτη, ευθύνη απέναντι στο Νομό Λέσβου και πάνω από όλα ευθύνη απέναντι στη Χώρα.

Φίλες και Φίλοι,

δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι βρισκόμαστε απέναντι στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης. Είναι μια αναμέτρηση που θα καθορίσει τη μοίρα της χώρας μας , ενδεχομένως για δεκαετίες.

Από τη μια βρίσκονται οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας που τις καθοδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυνάμεις που υπόσχονται εδώ και χρόνια στους πάντες τα πάντα. Οι δυνάμεις που βλέπουν  εύκολες λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Οι δυνάμεις που μπροστά στην προοπτική της εξουσίας δεν διστάζουν να συνεργασθούν με τα χειρότερα στοιχεία της πολιτικής ζωής και της κοινωνίας μας.

Ξέρω πως αυτές τις εκλογές δεν τις θέλατε. Ο Ελληνικός λαός δεν ήθελε την εκλογική αναμέτρηση. Ήθελε οι εκλογές να γίνουν στην ώρα τους, όπως το Σύνταγμα καθορίζει. Το επέβαλε η λογική, το απαιτούσε και η συγκυρία.

Η κυβέρνηση μας βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη λήξη του μνημονίου. Ένα μνημόνιο που δεν το προκάλεσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά κλήθηκε να το εφαρμόσει. Και τη στιγμή που κλήθηκε, δεν υπήρχε άλλη λύση για τον τόπο.

Το μνημόνιο σε λίγους μήνες θα ήταν παρελθόν. Μια νέα σελίδα θα ξεκινούσε για τον τόπο. Μια νέα πορεία με επίκεντρο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την αποκατάσταση των αδικιών που η εφαρμογή του μνημονίου προκάλεσε.

Οι δυνάμεις του λαϊκισμού γνώριζαν ότι το τέλος του μνημονίου θα ήταν η αρχή του τέλους και για τις ίδιες. Το τέλος της ανέξοδης κριτικής, της παροχολογίας, της κατατρομοκράτησης των πολιτών.

Έπρεπε λοιπόν να αντιδράσουν. Το τι κάνανε το γνωρίζουμε όλοι. Κάνανε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, αγνόησαν τις ανάγκες τις κοινωνίας και τη βούληση των πολιτών και προκάλεσαν τις εκλογές με αφορμή τη  διαδικασία εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας.

Θυμίζω, ότι τη διαδικασία εκλογής Προέδρου τη σκέφτηκε  ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, για να αναγκάσει τα κόμματα να ομονοούν στο πρόσωπο ενός υποψηφίου που θα ενώνει το λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο αρνήθηκε το διάλογο αλλά δεν πρότεινε καν υποψήφιο. Οδήγησε τη βουλή σε μια πρωτάκουστη διαδικασία που καταρράκωσε το Σύνταγμα μας. Και  το κυριότερο, οδήγησε τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια.

Και γιατί τα έκανε όλα αυτά;  Μόνο και μόνο για την εξουσία.

Σας ερωτώ φίλες και φίλοι,

Αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε αύριο στο τιμόνι της χώρας μας; Αυτοί θα πάνε μπροστά τον τόπο; Αυτοί θα διορθώσουν τις αδικίες ; Αυτούς θα στείλουμε αύριο στην Ευρώπη για να διαπραγματευτούν για το χρέος μας;

Αυτούς που με την αντεθνική τους στάση επέτρεψαν να διακινείται πάλι στο εξωτερικό το σενάριο της εξόδου τη χώρας μας από το ΕΥΡΩ; Αυτούς που βάζουν σε αμφισβήτηση την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας,  που είναι η κορυφαία εθνική πολιτική επιλογή και η παρακαταθήκη του Εθνάρχη μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή; Αυτούς που λένε ότι δήθεν θεωρούν το ΕΥΡΩ αδιαπραγμάτευτο και την ίδια στιγμή μας λένε ότι θεωρούν φυσικούς συμμάχους τους το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλαδή  δυνάμεις που τίθενται αναφανδόν εναντίον του;

Αυτούς που την ίδια στιγμή θέλουν ανοιχτά τα σύνορα μας για να μπαίνει μέσα όποιος το επιθυμεί; Θέλουμε στο τιμόνι της χώρας, αυτούς που όποτε βγαίνουν στο εξωτερικό να παρουσιάσουν το οικονομικό πρόγραμμα τους , προκαλούν είτε θυμηδία είτε τον πανικό; Αυτούς που είπανε , χωρίς ντροπή, ότι αν δε μας φτάνουν τα χρήματα, θα τυπώσουμε άλλα;

Θέλουμε πρωθυπουργό μας αυτόν που λέει ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις εκλεγεί  είναι να καταργήσει τις ανεξάρτητες αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να υπάρχει μόνο ένας που θα τον ελέγχει ο ίδιος ; Αυτά ούτε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ούτε της Βενεζουέλας δε θα τολμούσε να τα πει δημοσίως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όμως τα λέει χωρίς ντροπή.

Δεν είναι όμως αυτό το μοναδικό πράγμα που λένε ανεύθυνα , χωρίς αιδώ. Λένε ότι μόλις εκλεγούν θα  σκίσουν τα μνημόνια, θα αγνοήσουν τις διεθνείς δεσμεύσεις. Αλλά είναι και σίγουροι ότι οι ξένοι δε θα μας γυρίσουν την πλάτη, η θέση της χώρας εντός του ΕΥΡΩ δε θα κινδυνεύσει. Πως όμως θα συμβεί αυτό δεν κάνουν τον κόπο να μας το εξηγήσουν. 

Δε μας εξηγούν επίσης ποιοι θα είναι αυτοί που θα επωφεληθούν στην περίπτωση εξόδου μας από το Ευρώ. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν ήδη τα χρήματα τους ασφαλή σε τράπεζες της Ελβετίας και θα έλθουν μετά έναντι πινακίου φακής να εξαγοράσουν ότι έχει απομείνει όρθιο.;

Δεν κάνουν τον κόπο επίσης να μας εξηγήσουν και πως θα χρηματοδοτήσουν όλα αυτά που τάζουν ότι θα κάνουν αφού γίνουν κυβέρνηση. Προφανώς υπάρχει κάποια μαγική λύση. 

Μαγικές λύσεις όμως δεν αρμόζουν σε μια κυβέρνηση ευθύνης .

Συντοπίτισσες και Συντοπίτες

Στις εκλογές του 2009, κάποιοι παρασύρανε το λαό λέγοντας ότι “Λεφτά υπάρχουν”. Η παράταξη μας και ο τότε πρόεδρος μας ο Κώστας  Καραμανλής με ευθύνη και τότε είχαν πει την Αλήθεια. Από αυτούς που τότε είπαν ψέματα στο λαό κάποιοι αποφάσισαν , χωρίς ντροπή, να βγουν από τη ναφθαλίνη προκαλώντας την οργή του λαού ο οποίος ήδη τους έχει κρίνει και απορρίψει.

Άλλοι όμως, οι πιο πονηροί, προσχώρησαν στο νέο μέτωπο του Λαϊκισμού , στο κίνημα της δήθεν επανάστασης ,και μαζί με τους νέους τους συμμάχους ετοιμάζονται για άλλο ένα μεγάλο φαγοπότι, που θα είναι ίσως μοιραίο για τη χωρά μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Μη γελιέστε φίλες και φίλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συμμαχοί του ένα πράγμα μας λένε πάλι . Επί της ουσίας λένε ξανα στον κόσμο ¨Μην ανησυχείτε, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”.

Κύριοι και Κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, ως εδώ. Ο λαός δε θα παίξει το παιχνίδι σας. Η τακτική σας , η τακτική της παροχολογίας, της τρομοκράτησης του κόσμου και της κατασυκοφάντησης της εθνικής προσπάθειας τελειώνει στις 25 του Ιανουαρίου.

Έχουν γνώση οι φύλακες. Ο Νομος Λέσβου και μαζί  όλη η χώρα θα γυρίσουν την πλάτη στην ανευθυνότητα και το λαϊκισμό, θα γυρίσουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ και θα αναθέσουν και πάλι τη διακυβέρνηση του τόπου στη δύναμη της ευθύνης και της αλήθειας, στην παράταξη που στα δύσκολα δεν κρύφτηκε ποτέ. Θα ξαναδώσουν τα ηνία της χώρας στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.

Διότι η παράταξη μας είναι αυτή της ευθύνης και της αλήθειας. Την αλήθεια είπαμε και το 2009 απέναντι στο «Λεφτά υπάρχουν» την αλήθεια λέμε και τώρα.

Ποια είναι αυτή η αλήθεια; Ναι, γνωρίζουμε καλά ότι οι πολίτες μας θυσίασαν πολλά. Ναι, γνωρίζουμε ότι στην προσπάθεια μας να κάνουμε τα πάντα στους χρόνους που έπρεπε αδικήσαμε πολλούς. Δεν τα κάναμε όλα τέλεια, κάναμε και πολλά σφάλματα. Αυτά όλα τα γνωρίζουμε και τα αναγνωρίζουμε.

Αλλά ο λαός γνωρίζει επίσης ότι αυτή η παράταξη και αυτή η κυβέρνηση παρέλαβαν μια χώρα απαξιωμένη διεθνώς και με το ένα πόδι εκτός Ευρώ. Αυτή η Κυβέρνηση αποκατέστησε το κύρος της Ελλάδας, απομάκρυνε τα εφιαλτικά σενάρια, προήδρευσε επί ένα εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με επιτυχία και μας έφερε ένα βήμα πριν το τέλος του μνημονίου.

Αυτή η Κυβέρνηση είναι η Κυβέρνηση της Νοικοκυροσύνης, η Κυβέρνηση που γνωρίζει ως που φτάνει το πάπλωμα και ως εκεί απλώνει τα πόδια της γιατί αλλιώς θα υποθήκευε το μέλλον των παιδιών μας. Για αυτό και η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εκτέλεσε με επιτυχία όλους τους προϋπολογισμούς που κατάρτισε, κάτι που για πρώτη φορά συνέβη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου , και ας έπρεπε τούτο να είναι αυτονόητο για κάθε κυβέρνηση.

Γνωρίζουμε ότι αυτό έγινε με τις σκληρές θυσίες του λαού. Αλλά οι θυσίες αυτές πιάσανε τόπο. Η χώρα μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε στην ανάπτυξη, η ανεργία άρχισε επιτέλους να υποχωρεί. Βρεθήκαμε λίγο πριν την έξοδο από τα μνημόνια και από την ρύθμιση του ζητήματος του Ελληνικού χρέους που θα μας επιτρέψει με βήμα ταχύ να βγάλουμε την οικονομία από το λήθαργο, να διορθώσουμε τις αδικίες, να πάμε τη χώρα εκεί που πρέπει να είναι.

Η Νέα Δημοκρατία δεν υπόσχεται μαγικές λύσεις. Ξεκάθαρα πράγματα.

Λέμε το εξής απλό : Βήμα βήμα , με σκληρή δουλειά η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε το περίγραμμα :

Δεσμεύτηκε προσωπικά ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και εισοδήματα, λέγοντας ότι ήρθε η ώρα για «αυξήσεις λογικές, σταδιακές και νοικοκυρεμένες».
Με σκληρή δουλειά και μαζί με τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας θα συμβάλουμε στη δημιουργία πολλών και διατηρήσιμων θέσεων εργασίας.

Αιχμή της οικονομικής μας πολιτικής θα είναι η μείωση της φορολογίας, που γνωρίζουμε ότι είναι υπερβολική.

Ήδη φέτος κάναμε το πρώτο βήμα, με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του φόρου στο Πετρέλαιο, του φόρου για τα ενοίκια ενώ δημιουργήσαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για εκκρεμείς οφειλές με την οποία «ανάπνευσαν»  πολλοί συμπολίτες μας που δυσκολευόντουσαν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός για την εξάλειψη αδικιών, για την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ από 2015, για ενιαίο συντελεστή φορολόγησης επιχειρήσεων στο 15%, για το επίδομα σε υπερήλικες ομογενείς και για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για σταδιακή μείωση του φόρου εισοδήματος μέχρι το 33% (από 42% ανώτατο συντελεστή σήμερα), αλλά και σε σταδιακή μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ. Αναφέρθηκε στην επέκταση απαλλαγής από το ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο έως 20.000 ευρώ, στην κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, στην κατάργηση πόθεν έσχες για πρώτη κατοικία και στη θέσπιση κινήτρων για επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Για εμάς η αύξηση του χαμηλού συντελεστή του ΦΠΑ στα Νησιά είναι αντιαναπτυξιακή και για αυτό ούτε διανοούμαστε να τη σκεφτούμε.

Ούτε ευχολόγια, ούτε μαγικές «συνταγές» που οδηγούν στην κατάρρευση της οικονομίας. Εμείς είμαστε με τον αγρότη, τον επιτηδευματία, τον ελεύθερο επαγγελματία, τη μικρομεσαία επιχείρηση γιατί είναι η βάση της οικονομίας. Γνωρίζουμε ότι τους πληγώσαμε αυτά τα χρόνια, αλλά θα επανορθώσουμε την αδικία. Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ με τις σταλινικές αντιλήψεις για  την οικονομία , που υπόσχονται αθρόες προσλήψεις και ολική επαναφορά του σπάταλου κράτους τι ακριβώς εγγυώνται πέρα από την κατάρρευση της χώρας;

 

Φίλες και φίλοι,

Το Δίλημμα είναι σαφές και το έθεσε σωστά ο Πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς : «’Η θα πετάξουμε ή θα βουλιάξουμε». Χάρη στις θυσίες όλων σας η  κυβέρνηση διασφάλισε ότι η Χώρα έχει ανοίξει τα φτερά. Εμείς αποδείξαμε ότι ξέρουμε τον τρόπο για να απογειωθεί προς την ανάπτυξη. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να την βυθίσουν στην αναξιοπρέπεια, στη φτώχεια και την ανέχεια.

Συντοπίτισσες και Συντοπίτες

Το δίλημμα αυτό δεν είναι διαφορετικό στο επίπεδο του Νομού μας. Για πολλά χρόνια, τα Νησιά μας  ,η Λέσβος, η Λήμνος και ο Αη Στράτης  μείνανε πολύ πίσω. Αδικήσαμε οι ίδιοι τους εαυτούς και μαζί τον ευλογημένο τόπο μας.

Ο Νομός Λέσβου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους νομούς που έχουν προοδεύσει περισσότερο τις προηγούμενες δεκαετίες. Αντιθέτως αυτοί θα πρέπει να ζηλέψουν εμάς για τις ομορφιές και τις δυνατότητες του τόπου μας.

Ωστόσο ζούμε σε μια χώρα που αν οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν την κατάλληλη εκπροσώπηση στα κέντρα των αποφάσεων δεν λαμβάνουν πολλές φορές όσα τους αξίζουν. Ο νομός Λέσβου χρειάζεται ισχυρούς εκπροσώπους που ξέρουν να διεκδικούν, ξέρουν τους κατάλληλους ανθρώπους και πώς να χειρίζονται καταστάσεις στην Αθήνα και τις Βρυξέλες.

Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε να αποφασίσουμε. Ή θα στείλουμε στη Βουλή αυτούς που απέδειξαν ότι ξέρουν να μάχονται, αυτούς που διεκδικούν για τα νησιά μας ή θα κάνουμε βήματα πίσω και θα γίνουμε ξανά επαίτες όσων δικαιούμαστε.

Μπορεί να εξελέγην μόλις το 2012  αλλά σε αυτά τα 2,5 χρόνια απέδειξα ότι πάνω από όλα ξέρω να μάχομαι. Από την αρχή της καριέρας μου δύο λέξεις είχαν τον πρώτο λόγο για μένα : Δουλειά και Επιμονή. Έμαθα να μη φοβάμαι κανέναν όταν διεκδικώ αυτά που είναι δίκαια. Απέδειξα ότι ένας γιος αγροτικής οικογένειας  από την Αγία Παρασκευή Λέσβου με σκληρή δουλειά και επιμονή μπορεί να γίνει προϊστάμενος των πιο μεγάλων δικαστηρίων της χώρας, μπορεί να γίνει Αρεοπαγίτης, μπορεί να γίνει  εκλεγμένος πρόεδρος  των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων.

Το 2012 ο μετέπειτα πρωθυπουργός της Χώρας, μου έκανε την τιμή να με τοποθετήσει επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και μετά τις εκλογές μου εμπιστεύθηκε τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών.

Με τη συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση ένας νέος κύκλος σκληρής Δουλειάς άνοιξε. Κατά τον ένα χρόνο της θητείας μου, σώσαμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από την κατάρρευση, δώσαμε λύσεις στα προβλήματα των υπηρεσιών ιθαγένειας. Στον τομέα της καθ’ ύλην αρμοδιότητας μου καταφέραμε να επιτύχουμε την ηλεκτρονική διασύνδεση των ληξιαρχείων της χώρας ενώ ετοιμάσαμε σχέδιο νόμου που θα επέτρεπε στους ομογενείς μας να ψηφίσουν. Ωστόσο και αυτή η πρωτοβουλία τορπιλίστηκε από την αντιπολίτευση καθώς φάνηκε ότι είναι αδύνατη η συγκέντρωση των 200 ψήφων που απαιτούνταν.

Τον Ιούνιο του 2013 ο Πρωθυπουργός μου ζήτησε να εργασθώ σκληρά στον τομέα που γνωρίζω καλύτερα. Ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να επιφέρω τομές και να προωθήσω μεταρρυθμίσεις στην απονομή Δικαιοσύνης, στην υπεράσπιση των Δικαιωμάτων , στη λειτουργία των Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

 

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έμεινα περίπου 1,5 έτος και όμως σε αυτό το διάστημα κατόρθωσα να να προωθήσω στη Βουλή των Ελλήνων 14 Νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Με κάποιες από αυτές  αναμορφώθηκε η νομοθεσία σε κρίσιμους τομείς όπως η καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, η καταπολέμηση της διαφθοράς , της παιδικής πορνογραφίας αλλά και της εμπορίας ανθρώπων.

Με άλλα νομοθετήματα μας εκσυγχρονίσαμε το ρυθμιστικό πλαίσιο του «Πόθεν Έσχες» και καθιερώσαμε τη δυνατότητα αποζημίωσης του πολίτη από το κράτος όταν καθυστερεί η εκδίκαση της υποθέσεως του από τα Ελληνικά Δικαστήρια.

Ακόμα δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις ώστε να επιστρέψουν «τα κλέμμενα» χρήματα.

Στον τομέα του Σωφρονισμού εισάγαμε στην Ελλάδα τον  πετυχημένο  στο εξωτερικό θεσμό της Ηλεκτρονικής Επιτήρησης Κρατουμένων ώστε να αποσυμφορηθούν οι φυλακές..

Με αφορμή την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε μέσα  από τις φυλακές και συνδεόταν με υποθέσεις τρομοκρατίας Θέλω να σημειώσω την εξαιρετική σημασία που έχει για την κοινωνία μας αυτός ο θεσμός των  Φυλακών Τύπου Γ’, στις οποίες ήδη κρατούνται οι επικίνδυνοι κακοποιοί και οι τρομοκράτες υπό συνθήκες απόλυτης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και αποφυγής οποιασδήποτε πιθανότητας δραπέτευσης τους. Ταυτόχρονα οι δομές και οι παρεμβάσεις που κάναμε μέσα στη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης έχουν σπάσει το απόστημα της δράσης παράνομων κυκλωμάτων και της εκκόλαψης νέων εγκληματικών δράσεων που σχεδιάζονταν μέσα από τις φυλακές.

Η Κοινωνία μας δεν ξεχνά ότι το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ , λίγες ημέρες πριν, υπενθύμιζε τη δέσμευσή του κόμματος να καταργήσει τις φυλακές Τύπου Γ’ και παλαιότερα στελέχη του συνέδραμαν, ως μάρτυρες υπερασπίσεως, κατηγορούμενους σε υποθέσεις τρομοκρατικής βίας .

Προφανώς στο ΣΥΡΙΖΑ σταθμίζουν  ως υποδεέστερη την αξία της ανθρώπινης ζωής .

ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ:

Σε αυτούς θα εμπιστευθούμε την ασφάλεια των οικογενειών μας;

Την ίδια στιγμή και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 ανέλαβα μεγάλο μέρος της ευθύνης της Ελληνικής Προεδρίας ως ο Έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης Η Ελληνική Προεδρία, ιδιαιτέρως στον τομέα της Δικαιοσύνης, θεωρήθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη και τούτο το αναγνώρισαν ρητά και έμπρακτα όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες.

Όλο αυτό το διάστημα , ως δικαστικός αλλά και ως πολιτικός, θεωρούσα ότι είχα ευθύνη να εργασθώ ακόμα σκληρότερα, να φτάσω τα όρια μου. Διότι θεωρώ ότι πάντα κουβαλώ μαζί μου, όπου και να εργάζομαι, στην Αθήνα, στις Βρυξέλες, στη Ουάσιγκτον ή το Πεκίνο τον τόπο καταγωγής μου, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.  Επιθυμούσα και επιθυμώ να λειτουργώ ως εκπρόσωπος των νησιών μας για να μπορώ να σας κοιτάζω κατάματα.

Δε θεωρώ ότι είχα περισσότερα προσόντα από τα παιδιά σας. Οι γιοί και οι κόρες σας μπορούν να φτάσουν όσο ψηλά ονειρεύονται. Χρειάζεται μόνο σκληρή δουλειά και ίσες ευκαιρίες. Τη σκληρή δουλειά πρέπει να την κάνουν μόνοι και μόνες τους, αλλά για τις ίσες ευκαιρίες, για τη δυνατότητα των παιδιών του Νομού Λέσβου να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα , μάχομαι και δε θα σταματήσω να μάχομαι.

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε ήδη ότι αυτά δεν είναι λόγια του αέρα και υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος.  Ως βουλευτής και Υπουργός δεν είχα ποτέ τις πόρτες του γραφείου μου κλειστές για κανέναν πολίτη του Νομού Λέσβου. Δεν αρνήθηκα τη συνεργασία με κανέναν τοπικό άρχοντα ή θεσμικό σας εκπρόσωπο , πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου μας, όποια και αν ήταν η κομματική του ταυτότητα. Δεν αρνήθηκα να ακούσω τα προβλήματα του κάθε συντοπίτη μας και προσπάθησα να δώσω λύσεις χωρίς να με ενδιαφέρουν οι πολιτικές του πεποιθήσεις.

Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μου έδινε η θέση μου αλλά και το εκπεφρασμένο και έντονο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το μέλλον των νησιών μας, διεκδίκησα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Και αυτό παρότι ο ίδιος δεν ήμουν επικεφαλής Υπουργείου από αυτά που χαρακτηρίζονται «παραγωγικά» και έπρεπε να συναντώ και να διαπραγματεύομαι με άλλους όλα αυτά που η Λέσβος, η Λήμνος και ο Αη Στράτης δικαιούνται.

Θεωρώ ότι στο πλαίσιο όσων μπορούσα να διεκδικήσω, πέτυχα πολλά και με τη Δύναμη σας βρήκαμε λύσεις για υπαρκτά προβλήματα των νησιών μας . Θα μου επιτρέψετε να υπενθυμίσω ορισμένα από αυτά αν και εσείς τα γνωρίζετε καλύτερα από όλους.

Με τη βοήθεια και τη στήριξη σας λοιπόν

 ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

  • Νέες πτέρυγες στο Βοστάνειο Νοσοκομείο προϋπολογισμού 25 εκ ΕΥΡΩ
  • Ίδρυση εφετείου βορείου αιγαίου
  • Εξασφάλιση χρηματοδότησης για το φράγμα Σεδούντα-Πλωμαρίου
  • Ένταξη αποχετευτικών έργων και βιολογικών καθαρισμών
  • Εκσυγχρονισμός δημοτικού σταδίου Μυτιλήνης
  • Δημιουργία δρόμου Καλλονής Σιγρίου, βελτίωση οδικού δικτύου Αγιάσου- Μεγαλοχωρίου και Νάπης
  • Ίδρυση τμήματος ανώτατης σχολής παιδαγωγικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ)
  • Αξιοποίηση ιαματικών Λουτρών Θέρμης και του ξενοδοχείου Σάρλιτζα Παλάς
  • Πύλη εισόδου Σένγκεν στην Πέτρα και δρομολόγηση Πύλης εισόδου στο Πλωμάρι
  • Εξασφάλιση πιστώσεων από το Υπ. Εσωτερικών για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Λέσβου.

 

ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

  1. Βελτίωση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με Β. Ελλάδα
  2. Προώθηση ασφαλτόστρωσης δρόμου προς Ηφαιστεία
  3. Ενίσχυσης και αξιοποίηση του Κέντρου Εξυπηρέτησης φορολογουμένων Λήμνου
  4. Κατασκευή πολιτιστικού κέντρου Αγίου Δημητρίου
  5. Πιστώσεις Υπ. Εσωτερικών για ληξιπρόθεσμες οφειλές Δήμου Λήμνου
  6. Εξασφάλιση πιστώσεων για τον εκσυγχρονισμό της πύλης εισόδου στη Μύρινα
  7. Προώθηση πλήρους αυτονόμησης νοσοκομείου Λήμνου
  8. Αποκατάσταση ζημιών στο Ειρηνοδικείο Λήμνου από το σεισμό του 2014
  9. ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ : εξασφάλιση πιστώσεων για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία.

 

Συντοπίτισσες και Συντοπίτες

Στα δύο χρόνια που υπηρετώ τη χώρα ως Βουλευτής Επικρατείας, έδειξα πως και θέλω και μπορώ.

Με τη δύναμη σας, μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα για τα νησιά μας .

Σήμερα στέκομαι μπροστά σας και ζητώ τη στήριξη σας. Ως βουλευτής Επικρατείας διεκδίκησα για τα νησιά μας και για αυτό μαζί πετύχαμε πολλά. Μπορούμε όμως πολλά περισσότερα. Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να παλεύω για τη Λήμνο, τη Λέσβο , τον Άη Στράτη, αλλά η δύναμη και η νομιμοποίηση μου πηγάζουν μόνο από εσάς. Ως βουλευτής , όχι πια Επικρατείας αλλά του Νομού Λέσβου όλοι θα γνωρίζουν ότι έχω το λαό των νησιών μας από πίσω μου όταν διεκδικώ στην Αθήνα για τον τόπο μας.

Εσείς οι , νησιώτες που ζείτε μακριά από την πατρίδα μας, το γνωρίζετε καλύτερα από όλους. Και για αυτό γνωρίζετε και καλά πόσο σημαντικό είναι να μη στερήσετε από το νομό μας την ψήφο σας, να σταθείτε δίπλα μας στη μεγάλη μάχη.

Προσωπικά βάζω την ευθύνη και την αποτελεσματικότητα πάνω από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις. Απέδειξα ότι το συμφέρον των νησιών μας το βάζω πάνω από τις κομματικές ταυτότητες. Αυτή τη στιγμή, ο Νομός μας πρέπει να μπει πάνω από τις παρατάξεις.  Και για αυτό έχω το θάρρος να στέκομαι εμπρός σας απόψε και να ζητώ τη στήριξη σας.

Αν επιθυμούμε να δούμε τον τόπο μας εκεί που του αξίζει να βρίσκεται σας καλώ όλους να απαντήσετε σε ένα ερώτημα:

Ποια παράταξη με όπλα της την ευθύνη και αλήθεια εγγυάται την ασφαλή πορεία της χώρας στο μέλλον, μπορεί να φροντίσει για την ανάπτυξη, την ασφάλεια, την πρόοδο και την διόρθωση των αδικιών και ποια είναι η παράταξη βασιζόμενη σε κούφια λόγια και με αιχμή του δόρατος τον λαϊκισμό θα θέσει σε αμφιβολία όσα πέτυχαμε, θα παίξει την τύχη της χώρας μας στα ζάρια;

Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να συνεχίσω να μάχομαι με όλες τις δυνάμεις για το καλό των νησιών μας.

Συντοπίτισσες και Συντοπίτες 

Η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου θα είναι  ορόσημο για την πορεία τόσο της Χώρας όσο και των Νησιών μας. Δεν μπορούμε να λέμε πλέον ότι δεν γνωρίζαμε. Το Μέλλον των παιδιών μας εξαρτάται από τις αποφάσεις μας. Καλούμαστε να βάλουμε στην άκρη την ιδεολογία, τα μικροσυμφέροντα ακόμα και τις πικρίες μας και να αποφασίσουμε με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον της Ελλάδας, το συμφέρον της Λέσβου, της Λήμνου, του Αη Στράτη.

Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά δεν αφήνουμε τη χώρα μας και τα νησιά μας στο  έλεος του Λαϊκισμού. Με ευθύνη και αλήθεια θα πάμε την Ελλάδα ψηλότερα, θα πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Μαζί πετύχαμε πολλά. Μαζί μπορούμε ακόμα περισσότερα. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είμαι βέβαιος ότι με τη δύναμη σας , τα νησιά μας  θα είναι επιτέλους στο επίκεντρο.

 

Σας ευχαριστώ πολύ..»

Μοιράσου το άρθρο!