Πολιτική

13/01/2022 - 11:18

Η ΚΝΕ στηρίζει τον αγώνα των μαθητών στη Λέσβο

Χαιρετίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Λέσβου που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους!

Χαιρετίζουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που αγανακτούν και δεν χαρίζουν την υγεία και την μόρφωσή τους!

Ήρθε η ώρα να ακουστεί δυνατά η αλήθεια, η φωνή των µαθητών, οι δίκαιες διεκδικήσεις τους!

Ενώ η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη για 3η χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση συνεχίζουν να «παίζουν» με τις ζωές της νεολαίας και των οικογενειών μας, υπονομεύοντας τα δικαιώματά των μαθητών σε μόρφωση και υγεία. Έχει πιάσει ταβάνι η κοροϊδία µε τις δηλώσεις της Υπ. Παιδείας, Ν. Κεραµέως, πως: «Τα σχολεία είναι το πιο ασφαλές µέρος για τους µαθητές», όταν -εν µέσω έκρηξης κρουσμάτων- το µόνο επιπλέον προληπτικό μέτρο που πήραν είναι ένα παραπάνω self-test την 1η εβδοµάδα έναρξης των σχολείων.

Λένε να διαλέξεις ανάµεσα στο webex και στο σχολείο.

Οι µαθητές µε τους αγώνες τους από τον Σεπτέµβρη του 2020 φωνάζουν το αυτονόητο: “Θέλουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία”. Για αυτούς τους αγώνες τους δέχθηκαν συκοφαντία και καταστολή. Είχαν και έχουν δίκιο.

Η ευθύνη για τα αποτελέσµατα του webex, για τους χιλιάδες µαθητές που δεν είχαν ισότιµη πρόσβαση, για τα τεράστια µοφωτικά κενά που δηµιουργήθηκαν, δεν είναι των µαθητών. Η ευθύνη για την πίεση και το άγχος που βιώνουν µήνες τώρα για να τα βγάλουν πέρα με τις εξοντωτικές εξετάσεις που έχουν μπροστά τους (Τράπεζα Θεµάτων, ΕΒΕ, περιορισµοί στο µηχανογραφικό) και χωρίς καμία προσαρµογή της ύλης και υλοποίησης µέτρων για τις ιδιαίτερες και αυξηµένες τους ανάγκες, έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και µόνο.

Όχι, δεν είναι της “µοίρας σου γραφτό” αυτό το σχολείο που σε καταπιέζει και σε αγχώνει, που αισθάνεσαι απροστάτευτος, που ταυτίζεται όλο και περισσότερο µόνο µε διαγωνίσµατα και εξετάσεις, που σου µαθαίνει τόσο λίγα δίπλα στα τόσο πολλά που θα µπορούσες να µάθεις τον 21ο αιώνα.

Ο αγώνας των μαθητών είναι η εξαίρεση που σβήνει τον κανόνα των αδιεξόδων τους!

Οι µαθητές έχουν και τη δύναµη και την πείρα να επιβάλουν να είναι τα σχολεία τους “ανοιχτά και ασφαλή”. Να επιβάλουν να αραιώσουν οι σχολικές τάξεις µε προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, να γίνονται συχνά και δωρεάν τεστ, να µην εφαρµοστούν ούτε φέτος οι απαράδεκτες αλλαγές στις εξετάσεις τους που κάνουν το σχολείο τους αβάσταχτο.

Η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε εμείς!

Δεν τους χαρίζουμε ούτε λεπτό!

    Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου ΚΝΕ

 

Μοιράσου το άρθρο!