Πολιτική

27/11/2020 - 15:39

Η Λέσβος στο "κόκκινο" και η παράξενη αυξομείωση των κρουσμάτων... Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί μας

Κριτική στην Κυβέρνση  και στην τοπική αυτοδιοίκηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί μας. 

 Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: 

"Η Λέσβος και μάλιστα δια του υπουργού κ. Πέτσα είναι και πάλι «κόκκινη» στους χάρτες του Covid-19. Το γεγονός θέτει ερωτήματα: Αν είναι πραγματικά τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για αυτό το συμπέρασμα χρειάζονται περισσότερα μέτρα προστασίας του ντόπιου πληθυσμού.

Αν είναι λανθασμένα τι συμβαίνει στ’ αλήθεια και γιατί η διαχείριση του ζητήματος να είναι ανάλογη. Τι από τα δυο συμβαίνει;

Η μεγάλη αυξομείωση του αριθμού των κρουσμάτων που ανακοινώνονται από μέρα σε μέρα δεν δικαιολογείται ούτε επιστημονικά ούτε λογικά. Δημιουργεί όμως «κλίμα». Αν υποθέσουμε ότι τα κρούσματα είναι πραγματικά τότε χρειάζεται να γίνονται πολλοί περισσότεροι έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό και όχι μόνο στην πόλη της Μυτιλήνης ώστε να αποκτηθεί καλύτερη εικόνα σε ότι αφορά στη πανδημία. 

Η ευθύνη την Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για αυτήν την ψευτοαντιμετώπιση της; πανδημίας στη Λέσβο με τα πάνω από 600 κρούσματα της νόσου μόνο μέσα στο Νοέμβριο με στόχους επικοινωνιακούς και μόνο για να κλείσουν στόματα, είναι τεράστια.

Η Αυτοδιοίκηση, τόσο οι Δήμοι, όσο και η Περιφερειακή αρχή αντιμετωπίζουν τη πανδημία στο νησί με επικοινωνιακό τρόπο, ακολουθώντας την πεπατημένη της κυβέρνησης.

 

Και η ανακοίνωση καταλήγει με τις  προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: 

  • Επιπλέον κλιμάκια του ΕΟΔΥ για διενέργεια καθημερινών ελέγχων σε όλο το νησί της Λέσβου, τόσο στο Δήμο Μυτιλήνης όσο και στο Δήμο δυτικής Λέσβου.
  • Προμήθεια και παροχή δωρεάν τεστ διάγνωσης για τους εργαζόμενους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή, υγειονομικούς, ΟΤΑ, σώματα ασφαλείας.
  • Στήριξη των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με επιπλέον υλικό καθαριότητας (μάσκες, αντισηπτικά κτλ). Άμεσα προγράμματα εξοπλισμού με τεχνολογικό εξοπλισμό των μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν έχουν πρόσβαση, μετά από άμεση καταγραφή των πραγματικών αναγκών. 
  • Να δημιουργηθεί δίκτυο αλληλεγγύης για όσους συμπολίτες μας χρειάζονται τη στήριξη μας. 
  • Να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη οι πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις
  • Τα χρήματα που έχουν προγραμματιστεί για χριστουγεννιάτικες γιορτές και για στολίδια να γίνουν εξοπλισμός για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. 

 

Μοιράσου το άρθρο!