Πολιτική

18/09/2020 - 14:51

Η νέα μόνιμη δομή προσφύγων στη Λέσβο με Ευρωπαϊκή σφραγίδα... Συζητήσεις Μητσοτάκη και Μέρκελ

Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την καγκελάριο της Γερμανίας, 'Ανγκελα Μέρκελ. Βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν οι τρόποι επιχειρησιακής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη νέα μόνιμη δομή που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο.

   O πρωθυπουργός μάλιστα παρουσίασε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης βίντεο από τη δομή που στήθηκε μέσα σε λίγες μέρες στο Καρά Τεπέ, αντιπαραβάλλοντάς την με την κατάσταση που παρέλαβε στη Μόρια.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter, σχολίασε: "Καλή διμερής επαφή με την καγκελάριο Μέρκελ, που έχει την τρέχουσα Προεδρία του Συμβουλίου. Στη συνέχεια συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συζητήσαμε την κατάσταση στη Λέσβο και τα πρόσφατα επιτεύγματα των ελληνικών αρχών. Διερευνήσαμε περαιτέρω συνεργασία της ΕΕ και της Ελλάδας για πιθανό πιλοτικό έργο σχετικά με κέντρο υποδοχής και ασύλου στη Λέσβο".

 

ΑΠΕ _ΜΠΕ 

Μοιράσου το άρθρο!