Πολιτική

22/01/2014 - 16:13

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου απαντά στο Lesvosnews.net

trong>Από την ΟΝΝΕΔ Λέσβου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αναφορικά με το Editorial του www.lesvosnews.net/articles/news-categories/editorial/editorial-lesvosnews-21-ianoyarioy-2014  η ΟΝΝΕΔ Λέσβου έχει να επισημάνει τα εξής:

Αρχικά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι, ενώ δημοσιεύσατε το Δελτίο Τύπου μας σχετικά με το συνοπτικό απολογισμό και τις προτάσεις μας για την ανάπλαση της Προκυμαίας της Μυτιλήνης που συζητήθηκαν εκτενώς στην ημερίδα μας, προβήκατε σε μεμονωμένα σχόλια που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των όσων ειπώθηκαν.

 Συγκεκριμένα, στόχος μας ήταν να αναδείξουμε ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση της εικόνας της Προκυμαίας προς όφελος της εξυπηρέτησης του κοινού και των συμπολιτών μας. Τόσο στο Δ.Τ. όσο και στην ημερίδα κάναμε λόγο για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, χώρων διέλευσης των ΑΜΕΑ και στάθμευσης, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση του πρασίνου στην πόλη μας.

 Παράλληλα, αναπτύξαμε τις θέσεις μας δίνοντας προτεραιότητα στο ιστορικό κέντρο και στα μνημεία που υπάρχουν εκεί. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και στη χρήση Μ.Μ.Μ.. (mini bus κ.λ.π.)

 Φυσικά, όλα τα προαναφερθέντα θα ήταν γνωστά στο συντάκτη του άρθρου, εάν παρευρισκόταν στην εν λόγω ημερίδα, καθώς δεν είναι δυνατό σε ένα Δ.Τ. να καταγραφεί λεπτομερώς μία δίωρη συζήτηση. Σαφώς, κάθε αντίθετη άποψη είναι δόκιμο να εκφράζεται και τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν είναι πολλά, αρκεί να στηρίζεται στην αντικειμενική και καθολική παρουσίαση των αρχικών απόψεων και όχι στη σκόπιμη και απομονωμένη κριτική.

 Θα χαιρόμασταν εάν συμμετείχατε στην ημερίδα μας και θέτατε επί τάπητος τους προβληματισμούς σας, βοηθώντας στη διαμόρφωση μιας νέας πρότασης. Άλλωστε η σημερινή εποχή απαιτεί τη συνδρομή πολλών πλευρών και την κατάθεση αντιπροτάσεων προς όφελος της ζωής μας και των πολιτών στο νησί. Βέβαια, η μείωση της προσπάθειας μιας ομάδας νέων ανθρώπων ανεξαρτήτως του πολιτικού χώρου που ανήκουν, δε στοιχειοθετεί επιχείρημα διαφωνίας με τις προτάσεις.

Εμείς θα ψάχνουμε και θα προτείνουμε λύσεις στα προβλήματά μας και δε θα κρίνουμε χωρίς επιχειρήματα και προτάσεις. Ο Κόσμος βαρέθηκε τη μιζέρια και την άρνηση. Θέλει ουσιαστική δουλειά, αλλαγή νοοτροπίας και ρεαλιστικές προτάσεις από όπου και αν προέρχονται. Η συγκεκριμένη θέση δε μειώνει την προσπάθειά μας. Αντιθέτως, βάζει σε σκέψεις…, αφού η αντικειμενική προσέγγιση των θεμάτων συνιστά θεμέλιο λίθο τόσο της αρθρογραφίας όσο και της αληθινής δημοσιογραφίας.

Το μεράκι και η όρεξη της νεολαίας ήταν έκδηλα σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης με πρωταγωνιστές πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Στόχος μας δεν είναι η εφήμερη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η διαρκής προσπάθεια ενημέρωσης για τα καθημερινά προβλήματα του τόπου.

 Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου θα συνεχίσει το έργο της και θα σας ενημερώνει για κάθε καινούρια δράση με Δελτία Τύπου.

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

Απάντηση Lesvosnews.net Ασφαλώς και είναι θετικό που νέοι άνθρωποι δείχνουν ενδιαφέρον για τα προβλήματα της πόλης μας και διοργανώνουν τόσο σημαντικές ημερίδες. Ασφαλώς και στην ημερίδα ακουστήκαν προτάσεις για ποδηλατοδρόμο, μίνι λεωφορεία κτλ. (κάτι που είχε αναφέρθει στο σχετικό δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας)   Όμως η πρόταση που προκάλεσε εντύπωση και είχε διατυπωθεί και στο παρελθόν από τον κ. Κώστα Μουτζούρη αφορά την επέκταση της προκυμαίας με στόχο να δημιουργηθούν επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας. Στο editorial αυτή ακριβώς την πρόταση σχολιάσαμε διότι ήταν η πρόταση που αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού και από τους πολίτες και από πολιτικές παρατάξεις.  Σε καμία περίπτωση ο σχολιασμός δεν είχε πρόθεση να μειώσει την προσπάθεια σας. Απεναντίας πιστεύουμε ότι η κριτική μας συμβάλει θετικά στο διάλογο.  Εν κατακλείδι στην ίδια πόλη ζούμε και όλοι επιδιώκουμε το καλύτερο για την πόλη μας.

Μοιράσου το άρθρο!