Πολιτική

18/01/2016 - 05:58

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου για τις προκλητικές δηλώσεις Τριανταφυλλίδη

Οι προκλητικές επιθέσεις στην Παιδεία συνεχίζονται. Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Τριανταφυλλίδη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναλύοντας οικονομικό μοντέλο για την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία.

 

Αν και η δημόσια εκπαίδευση αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα σε όλους τους τομείς, είναι αναμφισβήτητο δικαίωμα όλων η παροχή της  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντελώς δωρεάν. Το χαράτσι που προτείνουν για τα δημόσια σχολεία, καταργεί τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και δημιουργεί τεράστια αναστάτωση, τόσο στους μαθητές, όσο και στις οικογένειές τους.

Θεωρούμε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και η βελτίωση όλων των δομών της εκπαίδευσης προάγοντας της έννοια της αξιολόγησης, ώστε οι μαθητές να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Αντίθετα, πάγια θέση μας αποτελεί η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς πέραν της ενίσχυσης του ακαδημαϊκού και ερευνητικού έργου, θα επιτευχθεί η σύνδεση του ελληνικού Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας.

Οι καταστροφικές πολιτικές στην Παιδεία πρέπει να σταματήσουν.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

Μοιράσου το άρθρο!