Πολιτική

06/07/2012 - 12:44

Η Περιφέρεια στο διακρατικό επιστημονικό συνέδριο "Δυο χώρες – Μια Ιστορία"

Στο Διακρατικό Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο «Δυο χώρες – Μια Ιστορία», που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη στις 6 και 7 Ιουλίου, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του.

Το συνέδριο έχει σαν σκοπό  να αναδείξει τα μνημεία των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της λεγόμενης μεγάλης Ελλάδας (Καλαβρία, Σικελία, Βενετία), που αναστηλώθηκαν με πιστώσεις της Ε.Ε. και Εθνικούς πόρους. Επίσης αποβλέπει στη σύσφιξη των σχέσεων των δυο (2) λαών, τους οποίους ως γνωστό του ενώνει η μακρόχρονη κοινή ιστορική διαδρομή και  πολιτισμός.

Στη σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την οργάνωση  του  Συνεδρίου, αναφέρθηκε στους σκοπούς του Συνεδρίου και τόνισε την αναπτυξιακή διάσταση της προσπάθειας.

Ο κ. Βερβέρης δήλωσε χαρακτηριστικά «σήμερα που οι χώρες μας βιώνουν τα αποτελέσματα μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, η προβολή και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς  αποτελεί σοβαρό αναπτυξιακό μέσο εξόδου από αυτή».

 

Μοιράσου το άρθρο!