Πολιτική

26/01/2016 - 12:53

Η Περιφερειάρχης στα εγκαίνια της έκθεσης «Το δάσος κάτω από το δρόμο»

Σ

τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Το δάσος κάτω από το δρόμο» που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου, παρέστη η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Περιφερειάρχης, στο σύντομο χαιρετισμό της, επεσήμανε τη σημασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας ως αναπτυξιακού φορέα για το νησί της Λέσβου και σημείωσε ότι τα έργα που υλοποιεί δεν αποτελούν τεχνικά έργα ή έστω «υποέργα» τα οποία προσφέρουν οφέλη μόνο κατά τη διαδικασία της υλοποίησης.

«Κυρίαρχη στόχευση», είπε χαρακτηριστικά η κα. Καλογήρου, «είναι η δημιουργία σταθερού μόνιμου αναπτυξιακού οφέλους μετά την ολοκλήρωσή τους. Σήμερα η Δυτική Λέσβος μετασχηματίζεται σταδιακά σε ένα ανοιχτό γεωλογικό και ανθρωπολογικό μουσείο, με ουσιαστική διαμόρφωση ενός νέου τουριστικού μοντέλου ανάπτυξης».

Τόνισε, επίσης, ότι τα έργα οδοποιίας δεν είναι απλά τεχνικά έργα που υλοποιούνται, αλλά δίνουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ανακαλυφθούν κρυμμένοι θησαυροί που έχει δημιουργήσει η φύση και ο άνθρωπος. Κλείνοντας η κα. Καλογήρου σημείωσε ότι στη Νέα Προγραμματική Περίοδο στόχος της αναπτυξιακής προσπάθειας είναι η διαμόρφωση ενός ειδικού μοντέλου με έμφαση τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε νησιού, οπότε και η συνεισφορά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους θεωρείται πολύ βασική ως κυρίαρχος αναπτυξιακός συντελεστής.

Μοιράσου το άρθρο!