Πολιτική

19/03/2024 - 11:55

Ι. Πιπίνης: Η Λέσβος δεν θα αδικηθεί στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ και λιμάνι ΣΙΓΡΙΟΥ στο επίκεντρο της συνάντησης του Ιάσωνα Πιπίνη  με τον Υπουργό Ναυτιλίας - Η Λέσβος δεν θα αδικηθεί στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

 Μετέφερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη τις ανησυχίες συμπολιτών μας σχετικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό, κατά την άποψη μου, εδράζονται σε αβάσιμες πληροφορίες και φήμες. Ο ίδιος ο κ. Υπουργός μου ξεκαθάρισε πως “θα διατεθεί αναλογικά όπως διατίθετο πάντα”. Σχετικές ανακοινώσεις κάνουν φυσικά οι αρμόδιοι. Εγώ από την πλευρά μου όμως, με βάση την πληροφόρηση που έχω αρμοδίως, είμαι πεπεισμένος πως η Λέσβος δεν θα αδικηθεί στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Ας μη προτρέχουμε..

 Σχετικά με τις πληρωμές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, αυτές θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με ενημέρωση που είχα, μόλις ολοκληρωθούν έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΣΙΓΡΙΟΥ

 Μετέφερα στον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και το ζήτημα του νέου λιμένα Σιγρίου και υποστήριξα πως θα πρέπει να εξεταστεί η συνδεσιμότητα του με άλλα λιμάνια της χώρας. Μια πρόταση που μου έχει περιέλθει από τοπικούς φορείς είναι να υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Βόλο. Οποιαδήποτε πρόταση για να προχωρήσει προϋποθέτει φυσικά μια σχετική μελέτη. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως η αναβάθμιση του λιμένα Σιγρίου θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της Δυτικής Λέσβου και στην ανάπτυξη του τουρισμού, που είναι το μεγάλο ζητούμενο για το νησί μας.

 Στη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας, που κράτησε περισσότερο από μια ώρα, αναφέρθηκα και στην αναγκαιότητα να διατηρηθεί όλο τον χρόνο η γραμμή Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη.

Μοιράσου το άρθρο!

geotee