Πολιτική

14/04/2020 - 15:29

Η πρόταση του Θ. Βαλσαμίδη για την ενίσχυση των Υγειονομικών Μονάδων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Πρόταση κατέθεσε ο Περιφερειακό Σύμβουλος Θ. Βαλσαμίδης στην σημερινή (δια περιφοράς) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων για τις Υγειονομικές Μονάδες των νησιών μας, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης της Περιφερειακής Αρχής για την διάθεση συνολικού ποσού 312.760 € για τα Νοσοκομεία Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου, ενώ επίσης πρότεινε να συμπεριληφθούν και τα Νοσοκομεία της Λήμνου και της Ικαρίας, τα 7 Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε Καλλονή, Πολιχνίτο, Άντισσα, Πλωμάρι, Πυργί, Καρλόβασι και Εύδηλο και οι Μονάδες του ΕΚΑΒ στα νησιά μας.

 Αναλυτικά η πρόταση  του Θ. Βαλσαμίδη: 

Η ενίσχυση των Υγειονομικών Μονάδων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και λοιπού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του COVID 19 είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που καλούμαστε και πρέπει να στηρίξουμε όλοι στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης (δια περιφοράς) του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κατά τη γνώμη μου το συνολικό ποσό των 312.760 € για τα Νοσοκομεία Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου που προτάθηκε από την Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά και να συμπεριληφθούν επίσης τα Νοσοκομεία της Λήμνου και της Ικαρίας, τα 7 Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε Καλλονή, Πολιχνίτο, Άντισσα, Πλωμάρι, Πυργί, Καρλόβασι και Εύδηλο και οι Μονάδες του ΕΚΑΒ στα νησιά μας.

Την πρόταση αυτή κατέθεσα σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προτείνοντας να αξιοποιηθούν οι πόροι από δαπάνες μετακινήσεων προσωπικού & αιρετών που έχουν περιοριστεί, από δαπάνες μεταφοράς μαθητών που δεν πραγματοποιούνται, από δαπάνες για εκθέσεις σε Ελλάδα & Εξωτερικό που ματαιώνονται κλπ

Παράλληλα, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση των εν λόγω προμηθειών το συντομότερο δυνατό. Το επόμενο διάστημα και αφότου περάσει η δύσκολη αυτή περίοδος, θα πρέπει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε στενή συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να εντοπίσουν τις ανάγκες και των 5 Νοσοκομείων των νησιών μας σε εξοπλισμό και να αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης, είτε με πόρους του ΕΣΠΑ, είτε με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η επένδυση στην υγεία θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα όλων μας.

Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε απέναντι στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των Υγειονομικών Μονάδων των νησιών μας, που δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα για την ζωή όλων μας !!!

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!