Πολιτική

10/01/2023 - 13:09

Η στέγαση του Εφετείου μπαλάκι μεταξύ των Υπουργών... Τι αναφέρει ο Γ. Πετρέλλης

Παρέμβαση από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πετρέλλη:

Την 27-09-2022 οι βουλευτές κα Γιαννακοπούλου και κος Σκανδαλίδης κατέθεσαν δεύτερη ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της στέγασης του Εφετείου Βορείου Αιγαίου για το οποίο έχει καταρτιστεί ήδη από το 2011 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ προμελέτη η οποία προβλέπει την ανέγερση ενός σύγχρονου συγκροτήματος με την αναστήλωση κτιρίου που βρίσκονται εντός του αύλειου χώρου του σημερινού Δικαστηρίου.

Η νέα απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κου. Τσιάρα ο οποίος κατά την προσφιλή τακτική της Κυβέρνησης πετάει την μπάλα σε άλλο γήπεδο αποτελεί προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών του και παραπέμπει στον Υπουργό Υποδομών κο. Καραμανλή.

Με λίγα λόγια ο ένας Υπουργός μεταθέτει την ευθύνη στον άλλον και ο μόνος που την πληρώνει εν τέλει είναι οι πολίτες της Λέσβου, οι Δικαστικοί Λειτουργοί, οι Δικαστικοί υπάλληλοι και οι Δικηγόροι οι οποίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά και στερούνται, με ευθύνη της Κυβέρνησης, ενός σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου για την ανέγερση του οποίου υφίσταται προμελέτη η οποία σκονίζεται εδώ 11 χρόνια στα συρτάρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η κυβερνητική αδιαφορία για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχει πολλές εκφάνσεις δεν έχει όμως κανένα όριο.

 

Ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Λέσβου:

Μέλη της Κυβέρνησης φορτώνουν ο ένας στον άλλο την απραξία τους για το Εφετείο Β. Αιγαίου

Δεύτερη ερώτηση υπέβαλαν στις 27/09/2022 η υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης, στον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα της μόνιμης στέγασης του Εφετείου Β. Αιγαίου.

Στην πρώτη ερώτηση την 6/4/22 οι Βουλευτές κατέθεσαν και την αρχιτεκτονική προμελέτη η οποία καταρτίστηκε το 2011 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, και η οποία προβλέπει την ανέγερση του Εφετείου Β. Αιγαίου αναστηλώνοντας τα ερειπωμένα κτίσματα που βρίσκονται στο πίσω μέρος του νυν Δικαστικού Μεγάρου Μυτιλήνης.

Η νέα απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κωσταντίνου Τσιάρα, είναι παραπλανητική καθώς αποποιείται των όποιων ευθυνών του και μεταφέρει την ευθύνη της μη υλοποίησης του έργου στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ Κώστα Καραμανλή. Με λίγα λόγια, μέλη της ίδιας κυβέρνησης αποποιούνται την ευθύνη τους και φορτώνει ο ένας στον άλλον την απραξία τους.

Για δεύτερη φορά, επίσης, δεν απαντάται επί της ουσίας το ουσιαστικό θέμα που έθεσαν οι Βουλευτές και ειδικότερα:

- Έντεκα (11) χρόνια μετά την ολοκλήρωση της προμελέτης σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή ενός έργου σημαντικού που θα δημιουργήσει ένα ενιαίο και σύγχρονο δικαστικό συγκρότημα;

- Αντί να δεσμευτεί για την χρηματοδότηση του έργου αναφέρει χρηματοδοτήσεις που έγιναν για λειτουργικές δαπάνες του Εφετείου Β. Αιγαίου κάτι που κατ’ έτος γίνεται για όλα τα Εφετεία και τις ανάγκες όλων των Δικαστικών λειτουργειών της Επικράτειας.

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Ερωτηση Βουλευτών.pdf 674.99 KB
Απάντηση Υπουργού.pdf 427.28 KB

Μοιράσου το άρθρο!