Πολιτική

21/11/2012 - 07:13

Η «Συνύπαρξη» στο πλευρό του Οσμάν Οζκιουβέν, Δήμαρχος Δικελί

Η «Συνύπαρξη» στο πλευρό του Οσμάν Οζκιουβέν, Δήμαρχος Δικελί

yle="text-align: justify;">Τα μέλη της «Συνύπαρξης» εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον άδικα διωκόμενο , επί 25 σχεδόν χρόνια Δήμαρχο Δικελί Οσμάν Οζγκιουβέν.
Η Συνύπαρξη συνεργάστηκε στενά με τον Οσμάν απ την ίδρυσή της, εδώ και  14 χρόνια, μέχρι σήμερα, για την ειρηνική συνύπαρξη, την αμοιβαία κατανόηση, την φιλία και το κοινό όφελος των πολιτών στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Υπήρξε επίσης για πολλά χρόνια πρόεδρος της τουρκικής «Συνύπαρξης» (Ege Baris Iletisim Dernegi).  Οι δεσμοί του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Λέσβου ανάγονται στη δεκαετία του ’80 και είναι γνωστός, σ’ όλη την Τουρκία, για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτέλεσε στον τόπο του ως Δήμαρχος Δικελί.
Γνωρίζοντας τόσα χρόνια τον άνθρωπο Οσμάν, τον έντιμο  ιδεολόγο και ενεργό οπαδό του φιλειρηνικού κινήματος, αδυνατούμε να διανοηθούμε ότι μπορεί με την βούληση του να έβλαψε με οιονδήποτε τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών του. Εκτιμούμε ότι η δίωξή του και μάλιστα με τόσο βαριά ποινή αποβλέπει  στον εξαναγκασμό να παροπλισθεί απ’ τα κοινά. Εκτιμούμε ακόμη  ότι είναι θύμα πολιτικής αντίθεσης που δέχονται  σήμερα προοδευτικοί ή μη αρεστοί στην Κυβέρνηση, Λειτουργοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τουρκία. Φαίνεται ότι στο νέο τουρκικό κατεστημένο «δεν χωρεί» η παρουσία και η δράση ανεξάρτητων και ριζοσπαστικών κινημάτων.
Σε κάθε περίπτωση, και,  χωρίς να μας πέφτει λόγος  να κρίνουμε δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα μιας ξένης χώρας, έχοντας εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που διώκεται, στεκόμαστε  στο πλευρό του αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά.
Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε και πάλι μαζί του για την προώθηση, σε επίπεδο πολιτών της φιλίας και της ειρήνης   στο Αιγαίο.

 

Θυμίζουμε ότι:

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας, επικύρωσε την ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και τεσσάρων μηνών, που είχε επιβάλλει το Δικαστήριο Περγάμου, πρωτάκουστη για τα δικαστικά χρονικά της χώρας, στον Οσμάν Οζγκιουβέν, Δήμαρχο Δικελί, για «κακουργήματα» που του καταλόγισαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Κατηγορήθηκε ότι δεν τήρησε τον κώδικα κατά την εκποίηση δημοτικού οικοπέδου (πρώην ΚΤΕΛ) και για αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του Δήμου. Όλοι όμως γνωρίζουν στο Δικελί ότι τα χρήματα που εισέπραξε ο Δήμος, επενδύθηκαν ως κεφάλαιο στη Δημοτική Εταιρεία που σύστησε για θέρμανση της πόλης, με τη χρήση νερού από θερμοπηγές. Και, ότι τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται ίσαμε σήμερα για τις ανάγκες του Δήμου. Μολονότι η απόφαση δεν ανακοινώθηκε επισήμως, δημιουργήθηκε ξεσηκωμός στο Δικελί, στην τοπική αυτοδιοίκηση, και βέβαια στην αντιπολίτευση, ιδιαίτερα στο Κεμαλικό κόμμα, σημαντικό στέλεχος, της αριστερά πτέρυγας του οποίου, είναι ο 68χρονος Οσμάν. (εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ)

Μοιράσου το άρθρο!