Πολιτική

14/12/2012 - 17:39

Η σύσκεψη πήγε καλά... θα έχει όμως αποτέλεσμα για τη Βορειοδυτική Λέσβο;

Lesvosnews Λέσβος

Σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Κεντρικής και Βορειοδυτικής Λέσβου, με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Σπιλάνη, στο γραφείο του, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας, στη Μυτιλήνη.  

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μηθύμνης, κ.κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μάρκου, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο Αντιδήμαρχος Καλλονής, Βαγγέλης Γιαβάσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, Αθανάσιος Ελευθερίου, οι Αρχηγοί Δημοτικών Παρατάξεων κ. Βαγγέλης Παλαιολόγος και Γιώργος Πάλλης, ο τ. Δήμαρχος Καλλονής, Άρης Ελευθερίου, ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανώλης Αρμενάκας, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα.

Εκτέθηκαν με κάθε λεπτομέρεια τα φλέγοντα προβλήματα της Καλλονής και του βορειοδυτικού τμήματος του νησιού και ιδίως η ΜΗ κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Καλλονής, του Ι.Κ.Α. και όλων των υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και της Δ.Ο.Υ. Λήμνου, της Ικαρίας, όπως είπε ο κ. Περιφερειάρχης, αλλά και γενικότερα το πρόβλημα της επιβίωσης και ανάπτυξης του νησιού μας, γιατί το πρόβλημα πλέον είναι παλλεσβιακό.

Ο κ. Σπιλάνης ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής για την αναλυτική ενημέρωση και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι θα διαβιβάσει τα αιτήματα προς την Κυβέρνηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς και ως Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει ειδικευθεί στον τομέα της ανάπτυξης των νησιών.

Στη συνέχεια η επιτροπή έκανε αποδεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσου Γιακαλή, να συγκαλέσει στις 23 Δεκεμβρίου 2012, τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Σπιλάνη, τους Βουλευτές του Νομού Λέσβου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, κ. Κώστα Μουτζούρη, τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, τα μέλη της Επιτροπής, τους Δημάρχους και άλλους εκπροσώπους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, ώστε να κατατεθεί από τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Νομού, κατεπείγουσα πρόταση Νόμου, να ανασταλεί η ισχύς της κατάργησης των Δ.Ο.Υ. στα νησιά η οποία αρχίζει από 14 Ιανουαρίου 2013, έως ότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα «Νέο TAXIS», που αφορά στις νησιωτικές Δ.Ο.Υ. και να σχεδιαστεί η συνέχιση του αγώνα υπό τον κ. Περιφερειάρχη σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και για τα γενικότερα ζητήματα ανάπτυξης σ’ αυτά, επειδή η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συγκαταλέγεται ακόμη μεταξύ των υπανάπτυκτων Περιφερειών της Ελλάδας, δοκιμαζόμενη σκληρά.   

Μοιράσου το άρθρο!