Πολιτική

12/01/2015 - 18:54

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τις αγροτικές επιδοτήσεις

style="text-align: justify;">Όταν ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης αναπαράγει την κινδυνολογία, την ψιθυρολογία και το «κυνήγι μαγισσών»
 
Ειλικρινά δεν περιμέναμε από έναν κορυφαίο Υπουργό της κυβέρνησης της Ν.Δ. να χρησιμοποιεί μια παρωχημένη κινδυνολογία για το ΣΥΡΙΖΑ, που θα την ζήλευαν και οι πιο ακραίοι κινδυνολόγοι. Η «ομάδα αλήθειας» του Μαξίμου έφτασε και στη Λέσβο αναπαράγοντας ανακρίβειες και κινδυνολογία για μικρά παιδιά! 
Οι αγρότες γνωρίζουν πολύ καλά πως τις επιδοτήσεις τις έχασαν από τα χαράτσια και τους φόρους που τους έβαλε η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και που, σύμφωνα με στοιχεία της φιλοκυβερνητικής ΠΑΣΕΓΕΣ, έχουν ξεπεράσει σε σύνολο το ετήσιο ποσό των άμεσων ενισχύσεων της χώρας μας! 
Η κυβέρνηση δεν εγγυήθηκε ποτέ τις αγροτικές επιδοτήσεις, δεν αξιοποίησε ποτέ τα εργαλεία και τις υποδομές για τη γρήγορη, αποτελεσματική και δίκαιη καταβολή τους. 
Κάθε χρόνο άλλαζε τους χάρτες και τα κριτήρια επιλεξιμότητας με αποτέλεσμα να πετσοκόβονται οι επιδοτήσεις υποβάλλοντας τους αγρότες σε απίστευτη ταλαιπωρία, αναγκάζοντάς τους συνεχώς στην προσκόμιση νέων στοιχείων με μεγάλο οικονομικό κόστος. 
Η κυβέρνηση αποδέχθηκε τον χαρακτηρισμό των βοσκοτόπων από την Ε.Ε ως εκτάσεων με χορτολιβαδική ή ποώδη βλάστηση με αποτέλεσμα παραδοσιακοί βοσκότοποι του νησιού μας να μείνουν εκτός επιλεξιμότητας και να χάσουν οι κτηνοτρόφοι τις επιδοτήσεις τους. 
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να πληρώνει η χώρα μας δυσβάσταχτα πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι απαραίτητα αυτή ειδικά την περίοδο της σημερινής κρίσης, ενώ πολλές πληρωμές που ήδη έχει κάνει υπάρχει κίνδυνος να επιστραφούν! 
Τέλος, η κυβέρνηση κατασπατάλησε τους ευρωπαϊκούς πόρους και τις ενισχύσεις για να εξυπηρετήσει συμφέροντα ημετέρων, να δημιουργήσει πελατειακές σχέσεις με τους αγρότες χωρίς να αναπτύξει τον αγροτικό τομέα της χώρας μας και την αγροτική παραγωγή. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής της είναι, οι αγρότες σήμερα να μην μπορούν να επιβιώσουν και η χώρα μας από πλεονασματική στα περισσότερα προϊόντα να γίνει ελλειμματική.
Αλλά όλα αυτά στις 25 Ιανουαρίου θα πάρουν ένα τέλος. Η αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος ΟΣΔΕ που θα στηρίζεται στις δομές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στον αγροτικό κόσμο και θα εγγυάται τις επιδοτήσεις σε όσους πραγματικά καλλιεργούν και που ως αξιόπιστο εργαλείο θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. 
 
Η ελπίδα έρχεται. Η Ελλάδα προχωρά.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!