Πολιτική

06/11/2013 - 08:02

Η Τράπεζα Πειραιώς παρακρατεί επιδοτήσεις για εισφορές - Καταγγελία Ανεξ. Ελλήνων Λέσβου

>«ΑΝ. ΕΛΛ. ΛΕΣΒΟΥ : Να σταματήσει άμεσα η παρακράτηση της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών»

Εντονότατες αντιδράσεις έχει επιφέρει στον αγροτικό κόσμο της Λέσβου, η απαίτηση από τα τραπεζικά καταστήματα της διευρυμένης Τράπεζας Πειραιώς στο νησί, για προσκόμιση του εκκαθαριστικού της εφορίας από τους αγρότες ως απαραίτητο δικαιολογητικό για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και η παρακράτηση μέρους των χρημάτων που έχουν πιστωθεί, για να καλυφθούν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές των δικαιούχων. Είναι γνωστό τοις πάσι πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από την Ε.Ε και προορίζονται αποκλειστικά για την ενίσχυση των αγροτών ώστε να διατηρούν σε καλή γεωργική κατάσταση την όποια έκταση αγροτικής γης διαθέτουν και επ' ουδενί λόγο δεν μπορεί να γίνονται βορά στις ορέξεις κανενός.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβου απαιτούμε την απόσυρση του επαχθούς αυτού μέτρου, ώστε να αποδοθούν άμεσα τα χρήματα στους αγρότες.

Παράλληλα, πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό από τους κυβερνητικούς εταίρους, πως το πολυδιαφημισμένο πρωτογενές πλεόνασμα ασφαλώς δεν θα επέλθει με φοροεπιδρομή εναντίον των αγροτών.

Μοιράσου το άρθρο!