Πολιτική

17/01/2023 - 08:42

Ιάσων Πιπίνης: «Έπρεπε ήδη να υπάρχει ένα κοινό σχέδιο για την προώθηση του τουρισμού στη Λέσβο»

Στην ανάγκη να υπάρξει κοινός σχεδιασμός από τους συναρμόδιους φορείς για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Λέσβο και στην «καθυστέρηση που παρατηρείται», αναφέρεται ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο υποστηρίζει πως η κυβέρνηση έχει πράξει από την πλευρά της αρκετά αλλά δεν αρκεί αυτό, όπως τονίζει. «Είμαι πεπεισμένος πως η αναμόρφωση της Λέσβου περνάει μέσα από την ανάπτυξη του τουρισμού. Η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει σειρά παρεμβάσεων, όπως είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, η κατασκευή του λιμανιού στο Σίγρι, ακόμη και η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου. Κακά τα ψέματα όμως. Αν δεν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι συναρμόδιοι, τοπικές Αρχές, Δήμοι, ξενοδόχοι, φορείς, επαγγελματίες αλλά και η κυβέρνηση, για να καταλήξουν σε ένα κοινό σχέδιο, σε μια κοινή καμπάνια, σε μια κοινή στόχευση και σε ένα πλάνο που θα αποδώσει σε βάθος πενταετίας για την ανάπτυξη του τουρισμού, δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το ίδιο έλεγα και πριν από έναν χρόνο. Φθάνει πια με τους πειραματισμούς στη Λέσβο».

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, αφήνει αιχμές μάλιστα για παράγοντες του νησιού. «Έπρεπε ήδη να έχει εκπονηθεί ένα κοινό σχέδιο για την προώθηση του τουρισμού στη Λέσβο. Δεν χρειάζεται να φθάσει πάλι το καλοκαίρι για να αναρωτιόμαστε, για μια ακόμη φορά, γιατί τα γειτονικά νησιά “βουλιάζουν” από τουρίστες και η Λέσβος όχι. Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν βοηθάει απλώς να μεμψιμοιρούμε. Δυστυχώς ορισμένοι πολιτικοί παράγοντες που έχουν αρμοδιότητα στο νησί, για μια ακόμη χρονιά, ως φαίνεται, αδιαφορούν για τον τουρισμό. Στο βαθμό που μπορώ και χωρίς όμως προσωπικά να έχω θεσμική αρμοδιότητα για το ζήτημα, θα προσπαθήσω να συμβάλλω ώστε να υπάρξουν σχετικές πρωτοβουλίες, τόσο στο νησί μας όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο», επισημαίνει ο κ. Πιπίνης.

Ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού, τονίζει πως αναμένεται να επισκεφθεί τη Λέσβο τις επόμενες ημέρες. «Έχοντας ολοκληρώσει επαφές που έκανα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, απαραίτητες για επαγγελματικούς λόγους, προωθώντας τα εθνικά μας συμφέροντα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθώ τη Λέσβο, προκειμένου να συζητήσω με τους εμπλεκόμενους φορείς και να προγραμματίσουμε από κοινού μια σύσκεψη με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και εκπροσώπου της κυβέρνησης, για την προώθηση του τουρισμού».

Μοιράσου το άρθρο!